BLIZNAKINJE SA SPOJENIM GLAVAMA RAZMENILA POGLEDE NAKON INTERVENCIJE: Ceo svet POSMATRAO operaciju! (VIDEO)
Bebe, Foto: Printscreen/Youtube

BEBICE SLATKE

BLIZNAKINJE SA SPOJENIM GLAVAMA RAZMENILA POGLEDE NAKON INTERVENCIJE: Ceo svet POSMATRAO operaciju! (VIDEO)

Priprema dvanaestočasovne operacije u medicinskom centru Soroka u Izraelu trajala je mesecima, a obuhvatila je i transplantaciju skalpa kod obe devojčice

Objavljeno:

Jednogodišnje bliznakinje koje su rođene sa glavama spojenim na potiljku, prvi put su se videle pošto su se podvrgle retkoj operaciji razdvajanja u Izraelu.

Priprema dvanaestočasovne operacije u medicinskom centru Soroka u Izraelu trajala je mesecima, a obuhvatila je i transplantaciju skalpa kod obe devojčice. Desetine stručnjaka iz Izraela i inostranstva učestvovalo je u ovom delikatnom procesu.

Navodi se da se bliznakinje, čija imena nisu objavljena, dobro oporavljaju.

"One samostalno dišu i jedu", rekao je šef odeljenja za plastičnu hirurgiju medicinskog centra Soroka Eldad Silberstin za izraelske vesti na Kanalu 12.

Ovo je prvi put da je takva operacija, koja je u svetu izvedena samo 20 puta, urađena u Izraelu.

Mesecima pre operacije, silikonske vrećice na naduvavanje ubačene su u njihove glave i povremeno su proširivane kako bi rastegle kožu. Nova koža je iskorišćena pri zašivanju glava posle rekonstrukcije lobanja.

Pripreme su obuhvatale i stvaranje 3D modela bliznakinja metodom virtuelne stvarnosti, rekao je glavni neurohirurg medicinskog centra Soroka Miki Gidion.

"Na naše zadovoljstvo, sve je proteklo onako kako smo se nadali", dodao je on, a očekuje se da će devojčice, rođene u avgustu 2020, voditi potpuno normalan život.

Bonus video:

02:02

UBIO MI JE DETE U STOMAKU! Muž me krvnički ubadao nožem, RASPORIO MI UTROBU, beba nije preživela, a ja sam BILA 26 SATI U KOMI!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.