OSAM OSOBA IZGUBILO ŽIVOT U STAVIČNIM NEPOGODAMA: U Njujorku prvi put izdato UPOZORENJE na bujične poplave
Ilustracija, Foto: Profimedia

TRAGEDIJA

OSAM OSOBA IZGUBILO ŽIVOT U STAVIČNIM NEPOGODAMA: U Njujorku prvi put izdato UPOZORENJE na bujične poplave

Do sada nezabeležene količine padavina posledica su ostataka uragana Ida, koji je za vikend poharao saveznu državu Luizijanu

Objavljeno:

Najmanje osam osoba je izgubilo život u poplavama koje su pogodile Njujork i Nju Džersi zbog rekordnih padavina, a u Njujorku je prvi put u istoriji izdato upozorenje na bujične poplave, prenela je televizija CNN.

Do sada nezabeležene količine padavina posledica su ostataka uragana Ida, koji je za vikend poharao saveznu državu Luizijanu.

U Central Parku u Njujorku za samo jedan sat palo je 80 milimetara kiše po kvadratnom metru, što je najveća količina ikad zabeležena na toj lokaciji. Rekord je do sada iznosio 39 milimetara, a registrovan je 1927. godine. Podaci o količini padavina u Njujorku se vode od 1869.

Uragan Ida
foto: Profimedia

U Njujorku i Nju Džersiju je proglašeno vanredno stanje. U Njujorku je zabranjen saobraćaj i na ulicama mogu da budu samo prioritetna vozila, a obustavljen je i metro jer je voda prodrla u većinu stanica.

Američka Agencija za okeane i atmosferu saopštila je da se radi se o kiši kakva padne jednom u 500 godina.

Uragan Ida
foto: Profimedia

"Večeras se suočavamo sa istorijskim nevremenom s rekordnom kišom, brutalnim poplavama i opasnim uslovima na putevima. Molimo vas da ne izlazite na ulice i prepustite službama da rade svoj posao", poručio je gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio.

Bonus video:

00:47

Poplave u Ćićevcu: Voda ušla u podrume kuća, potopljene i glavne gradske ulice (VIDEO)

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.