KADA VEŠTAČKA OPLODNJA KRENE PO ZLU: Uradio DNK test iz zabave, pa saznao da nije biološki otac SVOG sina
Ceo svet im se preokrenuo nakon DNK testiranja, Foto: Profimedia

neverovatno

KADA VEŠTAČKA OPLODNJA KRENE PO ZLU: Uradio DNK test iz zabave, pa saznao da nije biološki otac SVOG sina

Ispostavilo se da je došlo do greške u klinici za veštačku oplodnju i da je Donina jajna ćelija slučajno oplođena spermom nepoznatog donora

Objavljeno:

Dona i Vaner Džonson iz Jute, SAD, odlučili su da iz zabave kupe komplet za testiranje DNK. Međutim, kada su dobili rezultate nakon mesec dana, ceo svet im se preokrenuo.

Saznali su da njihov dvanaestogodišnji sin, koji je začet u klinici za veštačku oplodnju, nije Vanerovo biološko dete. Ispostavilo se da je došlo do greške u klinici i da je Donina jajna ćelija slučajno oplođena spermom nepoznatog donora.

- Kada sam na rezultatu testa video da je otac nepoznat, pomislio sam 'Kako to mislite? Ja sam mu otac' - priseća se Vaner. Par se na veštačku oplodnju odlučio 2007. godine, nakon što nisuz mogli da začnu drugo dete prirodnim putem.

Dona je znala da nešto nije u redu kada su rezultati testa pokazali da su njihova deca samo polubraća, povezana preko nje. Par se šokirao kada je saznao da je došlo do oplodnje tuđom spermom.

- Vi ste svesni da postoji ta mogućnost, ali se ona čini nemoguća - naveo je Vaner.

Par je priznao da godinu dana nisu sinu otkrili istinu, a potom su krenuli u potragu za njegovim biološkim ocem. Nakon što su pronašli slučajnog donora, Vaner mu je ispričao celu situaciju i kaže da je to bio "najluđi razgovor u njegovom životu".

Biološki otac dečaka i njegova partnerka, kao i Dona i Vaner, podnose tužbu protiv klinike.

Bonus video:

04:50

NOVINARI ESPRESA UZELI PUŠKE U RUKE I PUCALI JEDNI U DRUGE! Probali smo AIRSOFT, najnoviju HIT IGRU! (VIDEO)

(Espreso/Večernji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.