"ONI SU MI SVE, NE MOGU DA ŽIVIM BEZ NJIH": Otac joj nastradao u eksploziju u Kabulu, sada pokušava sa spasi MAJKU!
Kabul, Foto: Profimedia

MOLI ZA POMOĆ

"ONI SU MI SVE, NE MOGU DA ŽIVIM BEZ NJIH": Otac joj nastradao u eksploziju u Kabulu, sada pokušava sa spasi MAJKU!

Njena 14-godišnja bratanica, još se vodi kao nestala, nakon što joj se posle bombaškog napada gubi svaki trag

Objavljeno:

Ćerka ubijenog Britanca, koji je nastradao u terorističkom napadu u Kabulu, moli britanske vlasti da spasu njenu majku i rođake, koji se još uvek nalaze u Avganistanu.

Musa Popa (60) koji je u četvrtak tragično nastradao u terorističkom napadu ispred aerodroma u Kabulu, godinama je radio kao prodavac u lokalnoj radnji na severu Londona. On i njegova supruga Salima, otišli su u junu u Avganistan kako bi posle dužeg vremena posetili sina i ćerku koji sa porodicama žive u Kandaharu, na jugu zemlje.

Kada se situacija u toj zemlji pogoršala shvatili su da moraju što pre da se evakuišu. Oni su sa ostalim građanima, danima čekali ispred aerodroma, kako bi ušli u jedan od aviona. U trenutku napada Musa je mahao britanskim pasošima ispred Ebi kapije, a njegova žena, koja je prošla sa lakšim povredama, posmatrala je situaciju iz blizine.

Njihova ćerka Zohra, kaže da se oseća napušteno od strane britanskih vlasti, budući da je nijednom nisu kontaktirali od kada su joj saopštili da joj je otac preminuo.

Ona sada moli nadležne da spasu njenu 60-godišnju majku i rođake koji su ostali u Avganistanu, jer se boji da bi mogli da budu meta talibana.

- Moja mama više nema dokumente, bili su kod tate i uništeni su kada je poginuo. Ona i ostatak moje porodice su u opasnosti, mogla bih i njih da izgubim - rekla je Zohra.

Ona je kako kaže gubitak oca podnela jako teško i ne želi da se ista stvar dogodi i ostalima, piše Independent.

- Oni su mi sve ne mogu da živim bez njih. Danima i noćima ne spavam i ne jedem. Sve što želim je da još jednom zagrlim oca - kaže ona.

Njena 14- godišnja bratanica, još se vodi kao nestala, nakon što joj se posle bombaškog napada gubi svaki trag.

- Niko od nas ne bi mogao da podnese još jedan gubitak - rekla je Zohra.

Podsetimo, do sada je u napadima u Kabulu preminulo troje britanskih državljana, mada se veruje da će taj broj biti veći, kada identitet svih nastradalih bude utvrđen.

Bonus video:

01:34

ESPRESO U POSETI NAJLEPŠEM MESTU U SRBIJI: Legenda kaže da je na dnu Krupajskog vrela sakriveno BLAGO!

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.