STRAVIČAN POŽAR U KALIFORNIJI SE ŠIRI: Stiglo naređenje za evakuaciju grada Kaldora i zatvaranja puteva!
Kalifornija, Foto: Profimedia

EKIPE SU NA TERENU

STRAVIČAN POŽAR U KALIFORNIJI SE ŠIRI: Stiglo naređenje za evakuaciju grada Kaldora i zatvaranja puteva!

Požar je aktivan već 14 dana i proširio se na 168.387 hektara, a Ministarstvo je izdalo nalog za evakuaciju okruga Eldorado koji obuhvata ostatak basena Saut Lejk Taho

Objavljeno:

Požar u gradu Kaldor u Kaliforniji približio se naseljenim područjima, što je dovelo do naređenja za evakuaciju i zatvaranja puteva, saopštilo je kalifornijsko Ministarstvo šumarstva i zaštite od požara.

Požar je aktivan već 14 dana i proširio se na 168.387 hektara, a Ministarstvo je izdalo nalog za evakuaciju okruga Eldorado koji obuhvata ostatak basena Saut Lejk Taho, piše Rojters.

„Danas je došlo do značajnog povećanja dinamičkog ponašanja požara, što je dovelo do brzog širenja vatre. Kritični uslovi goriva i poravnanje vetrova kanjona uz nagib povećali su ekstremno ponašanje požara u ranim jutarnjim satima“, saopštilo je Ministarstvo.

Potpredsednica Sjedinjenih Američkih Država Kamala Haris objavila je na svom Tviter nalogu da su „dim iz požara Kaldor i požari na zapadu stvorili opasne nivoe kvaliteta vazduha ua neke zajednice“.

Bonus video:

00:19

ESPRESO PAPARAZZO! UHVATILI SMO STANIJU U CRNOJ GORI

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.