KATASTROFA U NJU ORLEANSU: Uragan IDA ostavio bez struje skoro CEO GRAD, šteta je OGROMNA, ima i mrtvih! (VIDEO)
Ida ostavlja pustoš za sobom, Foto: Profimedia

STRAŠNA OLUJA

KATASTROFA U NJU ORLEANSU: Uragan IDA ostavio bez struje skoro CEO GRAD, šteta je OGROMNA, ima i mrtvih! (VIDEO)

Gradska kancelarija za bezbednost i vanredne situacije objavila je u nedelju popodne upozorenje, u kojem je naznačeno da je nestanak struje usledio posle "katastrofalne štete na sistemu dalekovoda"

Objavljeno:

Ceo grad Nju Orleans u američkoj državi Lujzijani je utonuo u skoro potpunu tminu pošto je uragan Ida izazvao gotovo opšti nestanak električne energije.

Ida, koja je od uragana pete postala uragan treće kategorije, zadržala je udare vetra od 193 kilometra na sat, "isključila" je struju, pa su jedini u Nju Orleansu koji su je imali bili ljudi koji imaju generatore.

1 / 4 Foto: Profimedia

Jeziv snimak solitera u centru Nju Orleansa koji je postavio reporter Vašington Posta Tim Krejg pokazuje o kakvoj katastrofi se radi:

Gradska kancelarija za bezbednost i vanredne situacije objavila je u nedelju popodne upozorenje, u kojem je naznačeno da je nestanak struje usledio posle "katastrofalne štete na sistemu dalekovoda".

Računa se da je bez struje ostalo nekih 742.000 ljudi.

U međuvremenu, prva žrtva uragana je zabeležena u nedelju uveče. Veruje se da je čovek nastradao kad je na njega palo drvo u Prerivilu, južno od Baton Ruža.

Nejasno je kada će napajanje električnom energijom biti obnovljeno.

Uragan Ida je zahvatio kopno Lujzijane u nedelju, kao uragan 4. kategorije, sa vetrovima od 240 kilometara na sat. Čupao je drveće iz korenja i ulice pretvarao u reke, potapajući priobalna područja.

Stanovnicima je savetovanoda napuste svoje domove nekoliko dana pre uragana. Oni koji nisu uspeli da se evakuišu sklonjeni su u skloništa.

U Lujzijani se još sećaju uragana Katrina, koji je 2005. u Nju Orleansu i okolini ubio više od 1.800 ljudi.

Bonus video:

04:50

NOVINARI ESPRESA UZELI PUŠKE U RUKE I PUCALI JEDNI U DRUGE! Probali smo AIRSOFT, najnoviju HIT IGRU! (VIDEO)

(Espreso/RT)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.