AMERIČKIM DRONOM UBIJEN ORGANIZATOR NAPADA U KABULU: Rat ne zna za granice!
Ilustracija, Foto: Profimedia

sumnjivo

AMERIČKIM DRONOM UBIJEN ORGANIZATOR NAPADA U KABULU: Rat ne zna za granice!

Napad je izvršen u četvrtak, poginulo na više od 170 ljudi

Objavljeno:

SAD je pokrenuo napad bespilotnim letelicama protiv organizatora napada, Islamske države, u istočnom Avganistanu, dan nakon što je u samoubilačkom bombaškom napadu na aerodromu u Kabulu poginulo više od 170 civila.

Islamska država Korasan (ISIS-K), grupa militanata koji su se prethodno borili protiv američkih snaga u Siriji i Iraku, saopštila je da je izvršila napad u četvrtak u kojem je poginulo na više od 170 ljudi - uključujući Avganistance koji su pokušavali napustiti zemlju.

Na aerodromu u Kabulu nalazi se otprilike 5000 američkih vojnika koji pomažu u evakuaciji američkih građana, ugroženih Avganistanaca i drugih nacionalnosti. Evakuacija civila i stranih vojnika trebala bi završiti do 31. avgusta, roka koji je usuglašen s talibanima.

Britanija je prekinula evakuaciju civila. Svim preostalim britanskim letovima iz Kabula će odlaziti britanski vojnici i nekolicina Avganistanaca, ali letova za evakuaciju isključivo civila više neće biti.

Ubijena dva visoko rangirana člana ISIS-a

U američkim udarima dronovima ubijene su dva visoko rangirana člana ISIS-a, a jedan je ranjen, rekao je general Vilijam Tejlor na brifingu u Pentagonu.

Tejlor nije hteo otkriti detalje mogućih novih udara na ISIS. Rekao je samo kako će SAD zadržati sposobnost da se odbrani.

Napad dronovima na pripadnike ISIS-a odobrio je američki predsednik Jo Bajden.

Bonus video:

04:50

NOVINARI ESPRESA UZELI PUŠKE U RUKE I PUCALI JEDNI U DRUGE! Probali smo AIRSOFT, najnoviju HIT IGRU! (VIDEO)

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.