AMERIKA LIKVIDIRALA "PLANERA" ZLOGLASNE GRUPE ISIS-K: Bela Kuća upozorila na 1 stvar!
Ilustracija, Foto: EPA/AKHTAR GULFAM

ODMAZDA ZA UBIJENE VOJNIKE

AMERIKA LIKVIDIRALA "PLANERA" ZLOGLASNE GRUPE ISIS-K: Bela Kuća upozorila na 1 stvar!

Predstavnik Pentagona Džon Kirbi veruje da još postoje "specifične i verodostojne" pretnje po bezbednost na kabulskom aerodromu

Objavljeno:

Zapadne snage koje upravljaju evakuacijom iz Avganistana pripremljene su za nove terorističke napade nakon što su SAD izvele akciju odmazde bespilotnom letelicom i likvidirale, kako se veruje, "planera" tzv. Islamske države, tačnije njenog krila u Avganistanu i Pakistanu -ISIS-K, samo dva dana nakon što je ta grupa preuzela odgovornost za smrtonosni bombaški napad ispred aerodroma u Kabulu.

Među više od 90 ubijenih u samoubilačkom napadu tzv. ISIS-K, bilo je i 13 pripadnika američke vojske, što je najsmrtonosniji incident za američke trupe u Avganistanu u poslednjih 10 godina, prenosi Rojters.

- Prvi pokazatelji su da smo uspešno likvidirali metu. Znamo da nema civilnih žrtava - saopšteno je iz Pentagona.

Centralna komanda oružanih snaga SAD potvrdila je da se napad dogodio u provinciji Nangarhar, istočno od Kabula, na granici s Pakistanom.

Bela kuća je upozorila da će naredni dani biti najopasniji u američkoj operaciji evakuacije, u kojoj je, prema navodima Pentagona, iz Avganistana odvedeno preko 110.000 ljudi.

Predstavnik Pentagona Džon Kirbi veruje da još postoje "specifične i verodostojne" pretnje po bezbednost na kabulskom aerodromu.

- Spremni smo i očekujemo nove pokušaje. Pratimo ove pretnje, vrlo, vrlo konkretno, praktično u realnom vremenu - rekao je Kirbi novinarima u Vašingtonu.

Bonus video:

00:19

ESPRESO PAPARAZZO! UHVATILI SMO STANIJU U CRNOJ GORI

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.