DEVOJKA (21) PRODATA, a onda je usledio JEZIV POZIV: “Ako si muškarac dođi po sestrino telo!”
Mesto zločina, Foto: Profimedia

ŠOKANTNO!

DEVOJKA (21) PRODATA, a onda je usledio JEZIV POZIV: “Ako si muškarac dođi po sestrino telo!”

Muhamed Halimi je dobio doživotnu robiju zbog ubistva i moći će da izađe na uslovnu slobodu tek kroz 19 godina

Objavljeno:

Mlada Avganistanka Rukija Haidari (21), doživela je užasan kraj kada je pokušala da okonča ugovoreni brak sa starijim muškarcem koji je njenoj porodici dao 15.000 dolara ne bi li se oženio sa njom.

Rukija je ubijena 18. januara, samo dva meseca pošto su je na silu udali.

On je njenoj porodici platio 15.000 dolara ne bi li se oženio sa njom, ali Rukoja nije htela ni da čuje za to pošto se pod uticajem nove sredine promenila.

Njena porodica je došla u Australiju kada je ona imala 16 i ona se za tih pet godina potpuno privikla na slobode koje Australija nudi. Upisala je koledž, stekla nove prijatelje, maštala o putovanjima i radovala se tome što će diplomirati. Međutim, njena sreća je splasnula kada je saznala da će morati da se uda odmah posle diplomiranja i to za Uber taksistu, takođe avganistasnkog porekla – Muhameda Alija Halimija.

Prvi potez njenog novog muža je bio da se sa njom preseli iz Viktorije u Pert, grad na drugoj strani Australije. Njena najbolja prijateljica kaže da posle tog više nije mogla da priča sa njom. Novi muž je naterao Rukiju da prekine sve kontakte sa prijateljima.

– Njen telefon je bio uvek isključen. Znali smo da nešto nije kako treba – kaže ona.

Rukija je ubijena 18. januara, samo dva meseca pošto su je na silu udali. Tog kobnog jutra, Muhamed je nazvao njenog brata i požalio se da njegova sestra nije dovoljno posvećena i da odbija da ima odnose sa njim.

Njen brat je čuo kako se svađaju, a onda je čuo sestru kako vrišti: “Ne dodiruj me, molim te nemoj”, pre nego što se veza prekinula. Onda je on ponovo nazvao i rekao: “Ako si muškarac, dođi po telo svoje sestre”.

Kako je istraga kasnije utvrdila, Muhamed je nesrećnoj Rakiji zabio dvaput nož u grlo. Na sudu, on je izjavio kako je došao do tačke pucanje, posle dugog perioda odbijanja i emotivnih lomova.

On je prethodno zvao njenu porodicu da se žali kako ona neče da kuva za njega niti mari što je gladan posle dva poslu. Muhamed Halimi je ipak porekao da je on kupio Rukiju, iako je to priznao na saslušanju.

Njeni prijatelji kažu da ona nije želela da se uda za Muhameda, ali da ju je porodica pritiskala. Ona je čak prijavila policiji šta joj se dešava, ali niko nije reagovao iako se prisilni brak u Australiji smatra jednom vrstom ropstva.

Muhamed Halimi je dobio doživotnu robiju zbog ubistva i moći će da izađe na uslovnu slobodu tek kroz 19 godina.

Bonus video:

01:04

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?

(Espreso/Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.