OVO JE TERORISTA ISIS-K KOJI SE RAZNEO ISPRED AERODROMA U KABULU: Pozira opasan eksplozivom sa puškom u ruci (FOTO)
Bombaš koji se razneo, Foto: Printscreen Twitter

JEZIVO

OVO JE TERORISTA ISIS-K KOJI SE RAZNEO ISPRED AERODROMA U KABULU: Pozira opasan eksplozivom sa puškom u ruci (FOTO)

Na fotografiji koja kruži društvenim mrežama, vidi se muškarac sa crnom maskom preko lica, kako pozira u prsluku opasan eksplozivom

Objavljeno:

Nedugo nakon serije eksplozija, u kojima je povređeno najmanje 180 osoba, a više od 110 je izgubilo život, militantna organizacija ISIS-K preuzela je odgovornost za napade.

Smatra se da je prva od dve eksplozije koje su u četvrtak potresle prestonicu Avganistana delo bombaša koji je aktivirao samoubilački prsluk i koji je ciljao kapiju terminala Ebi, gde su bile stacionirane australijske, američke i britanske trupe, piše Sky news.

Veruje se da je druga eksplozija bila automobilska bomba koja se nalazila u blizini hotela Baron, koji se nalazi u blizini međunarodnog aerodroma Hamid Karzaj u Kabulu - gde su, kako se pretpostavlja, bile smeštene američke snage.

Pripadnici ISIS- K saopštili su za medije da je Abdul Rehman Al-Logri, član njihove organizacije, bio bombaš samoubica odgovoran za eksploziju ispred aerodroma.

Na fotografiji koja kruži društvenim mrežama, vidi se muškarac sa crnom maskom preko lica, kako pozira u prsluku opasan eksplozivom. U jednoj ruci drži podignutu pušku, dok drugom preti prstom.

Ranije su američki zvaničnici upozoravali da postoji mogućnost od serije terorističkih napada, kako se datim završetka evakuacije bude približavao, piše Daily mail.

Teroristička grupa ISIS-K već je izvela oko 100 napada na civilne mete i još 250 na američke, avganistanske ili pakistanske bezbednosne snage. Većina napada snimljena je mobilnim telefonima, a onda emitovana putem interneta.

Jedan posebno podli film, koji je kružio u junu 2017, proslavio je rad grupe dece regruta za ISIS-K, poznate kao "mladunci kalifata".

Film prikazuje dvojicu dečaka obučenih u crno koji, kako se čini, imaju manje od 12 godina, i teraju prestravljene zarobljenike da kleče na zemlji. Nakon toga su ih pogubili pucnjem u lobanju.

U maju ove godine ISIS-K je ubio najmanje 68 Avganistanaca i povredio još 165, kada su detonirali tri automobila bombe ispred škole za devojčice. Većina žrtava bile su mlade učenice koje islamistička grupa smatra legitimnom metom za greh školovanja jer su žene.

Bonus video:

00:15

DETALJI BOMBAŠKOG NAPADA U ŽELEZNIKU: Snažna eksplozija oštetila ulaz u kuću i automobil

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.