"POGLED IM JE BIO PRAZAN I IZGUBLJEN": Ispovest lekara koji je zbrinuo žrtve stravičnog napada u Kabulu!
Kabul, Foto: Profimedia

tiha jeza

"POGLED IM JE BIO PRAZAN I IZGUBLJEN": Ispovest lekara koji je zbrinuo žrtve stravičnog napada u Kabulu!

Bolnice, koje su već bile u teškom stanju, od kako su talibani preuzeli vlast, sada su još više opterećene i preti im potpuni kolaps

Objavljeno:

Doktori i medicinsko osoblje iz Kabula, radili su cele noći kako bi mogli da zbrinu više od 150 povređenih u napadu koji se juče dogodio ispred aerodroma.

Bolnice, koje su već bile u teškom stanju, od kako su talibani preuzeli vlast, sada su još više opterećene i preti im potpuni kolaps.

Jedna doktorka ispričala je za BBC da su za dva sata u njenoj bolnici primili 60 pacijenata, a čak 16 njih preminulo je odmah po prijemu u urgentni centar.

- Neki lekari koji su završili smenu, vratili su se na posao kako bi pomogli kolegama. Tri operacione sale koje imamo u bolnici neprestano su radile tokom cele noći, poslednjeg pacijenta operisali smo rano jutros - rekla je doktorka.

Ona dodaje da veliki problem predstavlja i to što većina pacijenata zahteva intenzivnu negu.

Načelnik kliničkog centra opisao je na Tviteru situaciju u bolnici nakon terorističkog napada ispred aerodroma u Kabulu.

- Pacijenti koji su nam stigli nisu mogli da pričaju, mnogi su bili prestravljeni, pogled im je bio prazan i izgubljen. Nikada do sada nismo videli nešto slično - napisao je on.

Podsetimo, u šest odvojenih eksplozija koje su se dogodile juče ispred jedne od kapija na aerodromu u Kabulu do sada je nastradalo najmanje 95 osoba, dok je više od 150 povređeno. Militantna organizacija ISIS-K preuzela je odgovornost za napad.

Bonus video:

00:19

ESPRESO PAPARAZZO! UHVATILI SMO STANIJU U CRNOJ GORI

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.