NORVEŠKA POMAŽE MALIM PREDUZETNICIMA! Milioni su namenjeni kao podrška 12 preduzeća
Novac, Foto: uprava carina

pomoć

NORVEŠKA POMAŽE MALIM PREDUZETNICIMA! Milioni su namenjeni kao podrška 12 preduzeća

Projekat je učestvovao i u jačanju zdravstvenog sistema za odgovor na pandemiju kovida-19, a finansira ga Norveška sa 8,7 miliona evra

Objavljeno:

Norveška je preko projekta "Norveška za vas - Srbija", pružila podršku za 12 preduzetnika i malih preduzeća, koja su ostvarila svoje inovativne ideje i unapredila proizvodnju, zahvaljujući čemu je 14 osoba dobilo zaposlenje, saopšteno je danas.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac i zamenik ambasadora Norveške Geir Hakon Johansen razgovarali su danas o podršci koju je Norveška uputila Novom Pazaru u poslednjih nekoliko godina.

"Naše partnerstvo sa Norveškom je izuzetno konstruktivno, a želeo bih da posebno istaknem podršku Norveške u unapredjenju osnovne infrastrukture i unapredjenju inovativnih kapaciteta i konkurentnosti lokalnih privrednih subjekata, što je doprinelo zapošljavanju mladih. Tako je Norveška značajno doprinela poboljšanju života gradjana Novog Pazara", rekao je Biševac. Kroz projekat "Norveška za vas - Srbija", podržano je devet preduzetnika i malih firmi da započnu i unaprede svoje poslovanje , kroz nabavku opreme. U okviru projekta za podršku zapošljavanju mladih, koji je sprovela organizacija ENECA, tri firme iz Novog Pazara dobile su neophodnu sertifikaciju i organizovale poslovne obuke za mlade. "Naš fokus bio je na doprinosu rešavanju problema nezaposlenosti, unapredjenju konkurentnosti privrede i razvoju infrastrukture u manje razvijenim područjima Srbije. Danas vidimo vrlo opipljive rezultate naše podrške preduzećima u njihovim naporima da različitim inovacijama prošire svoja tržišta", izjavio je Johansen.

Projekat "Norveška za vas - Srbija" ima za cilj da doprinese ravnomernom društveno-ekonomskom razvoju u Srbiji kroz povećanje mogućnosti zapošljavanja, posebno ranjivih i marginalizovanih grupa, podršku socijalnoj koheziji, unapredjenje lokalne infrastrukture, podršku integracijama Srbije u EU i jačanje informacione bezbednosti Vlade Srbije.

Projekat je učestvovao i u jačanju zdravstvenog sistema za odgovor na pandemiju kovida-19, a finansira ga Norveška sa 8,7 miliona evra, a aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.