EDI RAMA OTVARA VRATA AVGANISTANCIMA: Primićemo oko 4.000 izbeglica, ako im SAD i EU ne pruže utočište - mi ćemo!
Edi Rama, Foto: EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

HUMANOST

EDI RAMA OTVARA VRATA AVGANISTANCIMA: Primićemo oko 4.000 izbeglica, ako im SAD i EU ne pruže utočište - mi ćemo!

Rama je rekao da bi Albanija trebalo da pruži utočište i poverenje izbeglicama u vreme krize

Objavljeno:

Premijer Albanije Edi Rama izjavio je u intervjuu za CNN da će ta zemlja primiti oko 4.000 Avganistanaca i da se ne radi o veri ili boji, već o ljudima.

Rama je rekao da bi Albanija trebalo da pruži utočište i poverenje izbeglicama u vreme krize, preneo je portal Kossev pisanje Kallxo.

- Ne radi se o veri ili boji, već o ljudima, moramo im pružiti utočište… Kako možemo dozvoliti da ti ljudi umru? Kako možemo da im zatvorimo vrata? Radimo na tome da ih primimo, biće ih oko 4.000 - kazao je Rama.

On je istakao da odluka albanske vlade da pomogne Avganistancima nije verske prirode, dodavši da to što su Albanija i Avganistan većinski muslimanske zemlje nije imalo uticaj na odluku Vlade o prihvatu izbeglica, prenosi Kosovo onlajn Gazetu ekspres.

- Ja sam katolik. Moja žena je muslimanka. Dvoje starije dece su pravoslavci. Naš najmlađi sin, ako to želi, može izabrati da bude hebrejske vere. Ovde je reč o ljudima bez obzira na boju njihove kože, kulturu ili veru - naveo je Rama.

Prema njegovim rečima, ako Evropska unija i Sjedinjene Američke Države odluče da povuku svoju podršku avganistanskim izbeglicama, Albanija to neće učiniti, već će im pružiti utočište.

Bonus video:

00:45

Espreso redakcija bira pobednika Zadruge 4!

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.