I NAD TALIBANIMA IMAJU TALIBANI! "Rizikujemo živote, preti nam ISLAMSKA DRŽAVA!!!"
Foto: Profimedia

poručili

I NAD TALIBANIMA IMAJU TALIBANI! "Rizikujemo živote, preti nam ISLAMSKA DRŽAVA!!!"

Zapadne snage, ni pod kojim uslovima, ne žele pokrenuti navalu ili odbrambeni napad protiv bilo koga u Avganistanu. Naš mandat je osigurati završetak evakuacije 31. avgusta'

Objavljeno:

Talibanski stražari nastavljaju da štite civile oko zračne luke Kabul, izjavio je u četvrtak funkcioner ove islamističke grupe, dodajući da se zapadne snage moraju pridržavati roka za dovršenje evakuacije iz Avganistana do kraja meseca.

'Naši stražari takođe rizikuju svoje živote u zračnoj luci u Kabulu i suočavaju se s pretnjom grupe Islamske države', rekao je on pod uslovom da ostane anoniman.

Talibanski funkcioneri obećali su pružiti sigurnost izvan aerodroma Kabul, ali obaveštajni izveštaji o neposrednoj pretnji militanata Islamske države ne mogu se zanemariti, rekao je u četvrtak diplomat jedne zemlje NATO -a u glavnom gradu Avganistana.

Kabul
foto: Profimedia

Diplomat je, govoreći pod uslovom da bude anoniman, mislio na upozorenja Australije i Sjedinjenih Država svojim građanima da, zbog izveštaja o sigurnosti, odmah napuste područje oko zračne luke. Hiljade ljudi koji očajnički žele pobeći iz zemlje okupljeni su pred vratima aerodroma.

'Zapadne snage, ni pod kojim uslovima, ne žele pokrenuti navalu ili odbrambeni napad protiv bilo koga u Avganistanu. Naš mandat je osigurati završetak evakuacije 31. avgusta', poručio je diplomat.

Američka ambasada savetuje da se ne ide u zračnu luku Kabul

Kabul
foto: Profimedia

Američka ambasada u Kabulu savetovala je američkim državljanima da zbog sigurnosnih upozorenja ne smeju putovati u Međunarodnu zračnu luku Hamid Karzai u Kabulu. Građanima koji su se već nalazili na vratima Abbey Gate, East Gate i North Gate zračne luke savetovano je da odmah odu, saopšteno je.

(Espreso/ Jutarnji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.