ODLOŽEN POLAZAK KAMALE HARIS IZ SINGAPURA: Razlog nije saopšten
Kamala Haris, Foto: EPA/ SAUL LOEB

NEUOBIČAJENO

ODLOŽEN POLAZAK KAMALE HARIS IZ SINGAPURA: Razlog nije saopšten

Ni američka ambasada u Singapuru ni singapursko Ministarstvo spoljnih poslova nisu odmah odgovorili na zahteve za komentar o odlaganju

Objavljeno:

Planirani odlazak potpredsednice Kamale Haris u utorak iz Singapura odgođen je iz nepoznatog razloga.

Nije bilo jasno koliko će Haris ostati u Singapuru. Trebalo je da krene za Vijetnam, drugi deo putovanja u jugoistočnu Aziju, u 16 ​​sati. po lookalnom vremenu. Bela kuća nije odmah odgovorila na zahtev za komentar razloga kašnjenja.

Reporteri koji su putovali sa potpredsednicom naglo su poslati nazad u hotel Shangri-La nešto posle 15:30 časova po lokalnom vremenu nakon utovara u kombije za planirani polazak iz vazdušne baze Paia Lebar.

Iako predsednička i potpredsednička putovanja često mogu zakasniti, odlaganje ove vrste je neuobičajeno. Potpredsednica je do sada iskoristila putovanje da naglasi posvećenost SAD regionu i upozori na pretnju koju Kina predstavlja, posebno u vezi sa teritorijalnim sporovima. Međutim, vreme posete inostranstvu ostavilo je Harisovu da brani odluku predsednika Džo Bajdena da povuče američke trupe iz Avganistana. U utorak je taj potez nazvala "hrabrim i ispravnim", rekavši da su SAD "laserski fokusirane" na evakuaciju američkih građana i ugroženih Avganistanaca.

Ni američka ambasada u Singapuru ni singapursko Ministarstvo spoljnih poslova nisu odmah odgovorili na zahteve za komentar o odlaganju.

Bonus video:

01:34

ESPRESO U POSETI NAJLEPŠEM MESTU U SRBIJI: Legenda kaže da je na dnu Krupajskog vrela sakriveno BLAGO!

(Espreso/Bloomberg)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.