ALARMANTNO U IZRAELU: Svi oboleli koji su na respiratorima NEVAKCINISANI i mlađi od 60 godina!
Ilustracija, Foto: EPA / Tamas Kovacs

PANDEMIJA

ALARMANTNO U IZRAELU: Svi oboleli koji su na respiratorima NEVAKCINISANI i mlađi od 60 godina!

Oko polovina svih pacijenata koji su bili priključeni na aparate su preminuli

Objavljeno:

Svi oboleli od kovida-19 koji su u kritičnom stanju i sada na aparatima za održavanje života u Izraelu su mlađi od 60 godina i nevakcinisani, sudeći po podacima Udruženja ECMO (ekstrakorporalna membranska oksigenacija).

Uz to je navedeno da svi koji su preminuli pošto su bili priključeni na aparate za održavanje života nisu bili imunizovani.

ECMO se koristi u izuzetno kritičnim slučajevima zaraze korona virusom od početka pandemije.

Oko polovina svih pacijenata koji su bili priključeni na aparate su preminuli, uprkos takvom tretmanu zbog ozbiljnosti simptoma, prenose izraelski mediji.

Od početka četvrtog talasa 31 nevakcinisani pacijent je priključen na aparate i petoro ih je preminulo, svi mlađi od 60 godina.

Šestoro pacijenata starijih od 60 godina je takođe bilo na aparatima izvesno vreme i to oni koji su primili vakcinu četiri do šest meseci pre hospitalitacije, ali su preživeli.

Predsedavajući udruženja doktor Jigal Kasif je rekao da podaci dokazuju da nevakcinisani pate od ozbiljnijih simptoma kovida-19.

Pacijenti od 40 d 60 godina na aparatima umiru, dok stariji pacijenti koji imaju pridružene bolesti, ali su vakcinisani, preživljavaju, dodao je on.

"Vakcine štite od smrti povezene s kovidom -19 i potrebe da pacijent bude na aparatima. Onaj ko nije video teško obolelog pacijenta zaraženog virusom na aparatu ne može to da razume", rekao je izraelski lekar.

Načelnik odeljenja za intenzivnu negu u Medicinskom centru Volfson u Holonu Arie Sorokski rekao je da je nevakcinisana mladja populacija posebno osetljiva na teško oboljenje.

Njima se prvo daje kiseonik, ako to ne uspe stavljaju se na respirator, a kada ni to nije dovoljno na aparate, a članovi njihovih porodica tada često žure da se vakcinišu, objasnio je doktor Sorokski.

Bonus video:

06:13

DOKTORKA ELEONORA GVOZDENOVIĆ: U imunologiji se sve zna i bilo je za očekivati da se preporuči treća doza vakcine

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.