POLJSKA NA GRANICI SA BELORUSIJOM GRADI OGRADU VISOKU 2,5 METRA: Vojska će pružati pomoć graničnoj straži
Ilustracija, Foto: Profimedia

MINISTAR NACIONALNE ODBRANE SAOPŠTIO

POLJSKA NA GRANICI SA BELORUSIJOM GRADI OGRADU VISOKU 2,5 METRA: Vojska će pružati pomoć graničnoj straži

Poslednjih meseci na granicama Belorusije sa EU naglo se povećao broj ilegalnih migranata iz Iraka, Sirije, Avganistana i drugih zemalja

Objavljeno:

Ministar nacionalne odbrane Poljske, Mariusz Blaszczak saopštio je da će na granici sa Belorusijom biti izgrađena nova ograda visoka 2,5 metra. On je takođe najavio da će biti više vojnika za pomoć graničnoj straži.

O ovoj odluci načelnik Ministarstva nacionalne odbrane obavestio je na društvenoj mreži Tviter.

Načelnik Ministarstva nacionalne odbrane saopštio je u petak da Poljska vojska patrolira graničnim odsekom sa Belorusijom zajedno sa graničnom stražom. „Danas u operaciji učestvuje preko 900 vojnika. Ako je potrebno, u mogućnosti smo da odmah povećamo učešće ” - napisao je ministar na Tviteru.

Migranti ilegalno prelaze granicu sa Belorusijom

Poslednjih meseci na granicama Belorusije sa EU naglo se povećao broj ilegalnih migranata iz Iraka, Sirije, Avganistana i drugih zemalja.

Većina ljudi je do sada poslata u Litvaniju, koja je optužila Belorusiju da je organizovala transfer imigranata na svoju teritoriju u okviru takozvanog hibridnog rata.

U ponedeljak ujutru u gradu Usnarz Gorni, policajci su pojačali aktivnosti granične straže i vojske. Nekoliko stotina metara od kampova za migrante, koji se nalazi na beloruskoj strani, čuvaju pristup granici sa Belorusijom.

Poljska granična straža ukazuje da je tokom prošle godine 122 osobe koje su ilegalno prešle granicu bile zatočene u odseku Podlasie. Ove godine radi se o 780 stranaca. Granična straža je do sada zabeležila preko dve hiljade pokušaja ilegalnog prelaska granice, od čega su otprilike 1.350 sprečili graničari.

Bonus video:

01:34

ESPRESO U POSETI NAJLEPŠEM MESTU U SRBIJI: Legenda kaže da je na dnu Krupajskog vrela sakriveno BLAGO!

(Espreso/polishnews.co.uk)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.