IZRAEL SPROVEO ISTRAŽIVANJE: Ministarstvo zdravlja izdalo podatke o efikasnosti treće doze
Ilustracija, Foto: Profimedia

imunizacija

IZRAEL SPROVEO ISTRAŽIVANJE: Ministarstvo zdravlja izdalo podatke o efikasnosti treće doze

Rezultati su predstavljeni na panel diskusiji stručnjaka za imunizaciju i postavljeni na veb stranicu ministarstva, iako nisu objavljeni svi detalji studije

Objavljeno:

Treća doza Fajzerove vakcine protiv kovida-19 značajno je poboljšala zaštitu od infekcije korona virusom i ozbiljnih pratećih oboljenja kod ljudi starijih od 60 godina, pokazuju rezultati istraživanja koje je danas objavilo Ministarstvo zdravlja Izraela.

Rezultati su predstavljeni na panel diskusiji stručnjaka za imunizaciju i postavljeni na veb stranicu ministarstva, iako nisu objavljeni svi detalji studije, preneo je Rojters.

Ovi nalazi se podudaraju sa podacima koje je prošle nedelje objavila kuća za zdravstveno osiguranje ''Makabi'', jedna od organizacija koje sprovode vakcinaciju i bore se da obuzdaju širenje delta varijante korone.

Izrael je 30. jula počeo da administrira treću dozu vakcine za građane starije od 60 godina, a pre nekoliko dana starosna granica za dobijanje treće doze pomerena je na one starosti 40 godina i više, uključujući trudnice, nastavnike i zdravstvene radnike.

Treća doza vakcine se daju samo onima koji su primili drugu dozu pre najmanje pet meseci.

Deset dana nakon prijema treće doze vakcine stvara se pet do šest puta veća zaštita od komplikacija i teške kliničke slike kod starijih od 60 godina, navodi se u studiji.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.