Ne možete da pobedite tajne službe! Snouden razbio sve iluzije o slobodi i privatnosti  (VIDEO)
Foto: Reuters

NAJVEĆI DISIDENT NA PLANETI!

Ne možete da pobedite tajne službe! Snouden razbio sve iluzije o slobodi i privatnosti (VIDEO)

Bivši saradnik američke Agencije za nacionalnu bezbednost Edvard Snouden rekao je da novinari ne mogu da pobede tajne službe u borbi za privatnost
Objavljeno: 17:21h

- Ne možete imati smislenu slobodu medija bez privatnosti, bez privatnog prostora ne možete zaštititi svoje izvore, poruka je bivšeg tehničara NSA u video intervjuu novinarima Zidojče cajtunga koji je emitovan putem video-veze iz Rusije.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Bivši obaveštajac Centralne obaveštajne agencije Edvard Snouden i čovek koji je postao poznat nakon otkrivanja tajnih podataka SAD učestvovao je u radionici koju je organizovao nemački list i Globalna mreža istraživačkog novinarstva.

Na pitanje kako novinari mogu da se zaštite od obaveštajnih službi, odgovorio je da je borba za privatnost više političko pitanje nego tehničko. - Šifrovanje (enkripcija) vas može zaštititi od masovnog špijuniranja, ali vas ne može spasiti kada postanete meta nadgledanja, rekao je Snouden.

Kupila je aparat za 1 dolar i napravila OVAKO DOBRE fotke! U čemu je caka? (FOTO)

foto: Fonetepa

Intervju je mogao da se prati uživo na YouTubeu.

Nakon što je Snouden predao tajne dokumente redakcijama Gardijana i Vašington posta, postao je najveći uzbunjivač na planeti, a pojedini navodi kažu da se trenutno nalazi u Hong Kongu.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.