OGLASILI SE TALIBANI: Imaju poruku za sve DRŽAVE!
Talibani, Foto: Profimedia

POMOĆ IM TREBA

OGLASILI SE TALIBANI: Imaju poruku za sve DRŽAVE!

Potrebno je da istupe i da nam pomognu u zdravstvenom sektoru, kao i u sferi infrastrukture, obrazovanja i drugih različitih sektora

Objavljeno:

Predstavnik pokreta „Taliban“ Mohamed Sohail Šahin je izjavio da je avganistanskom narodu potrebna pomoć drugih država u obnovi ekonomije i socijalne sfere zemlje, saopštio je „ATR njuz“.

Prema njegovim rečima, Avganistan je „izašao iz perioda rata i razaranja i stupa u novu fazu“ razvoja.

- Mislim, da je avganistanskom narodu u ovoj fazi potrebna pomoć drugih država. Potrebno je da istupe i da nam pomognu u zdravstvenom sektoru, kao i u sferi infrastrukture, obrazovanja i drugih različitih sektora. Oni mogu da dođu kako bi razvijali naše prirodne resurse. To je naš opšti poziv svim zemljama i mi cenimo svaku koja nam pomaže u ovom odlučujućem momentu za našu istoriju - izjavio je predstavnik talibana.

Situacija u Avganistanu pogoršala se poslednjih nedelja, nakon što je počela ofanziva talibana na velike gradove. Talibani su u 15. avgusta preuzeli kontrolu nad svim graničnim prelazima. Tokom dana militanti su ušli u Kabul i preuzeli kontrolu nad predsedničkom palatom.

Bonus video:

02:18

HODŽA U USIJANJU DANA: Dijalog Beograda i Prištine će se konkretizovati u narednom periodu

(Espreso / Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.