OVAJ ČOVEK JE UVREDIO PUTINA NA VEOMA ČUDAN NAČIN: Predsednik Rusije će ostati u ŠOKU!
Vladimir Zelenski i Vladimir Putin, Foto: PrintscreenYoutube

mišljenje

OVAJ ČOVEK JE UVREDIO PUTINA NA VEOMA ČUDAN NAČIN: Predsednik Rusije će ostati u ŠOKU!

On je izrazio želju za razgovorom sa ruskim kolegom o razmeni građana, koje je nazvao ukrajinskim političkim zarobljenicima

Objavljeno:

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski izjavio je da je njegov ruski kolega Vladimir Putin previše emotivan kada je reč o Ukrajini i da to osećanje nije povezano sa racionalnošću.

- Previše je emotivan za tako veliku odgovornost. Rusija je emotivna prema različitim državama. To osećanje po pravilu nije povezano sa racionalnošću - rekao je Zelenski, prenosi "Novo vreme".

On je izrazio želju za razgovorom sa ruskim kolegom o razmeni građana, koje je nazvao ukrajinskim političkim zarobljenicima.

- Osim direktnih pregovora sa predsednikom Rusije o krimskim zatvorenicima, danas ne vidim drugi izlaz. Putin danas može mirno da nam vrati naše zarobljenike, čak i ako ne smatra da su politički zarobljenici. Spremni smo i za razmenu i za sve korake kako bismo vratili naše Krimljane - dodao je Zelenski.

Zvanična Moskva je više puta isticala da u Rusiji nema političkih zarobljenika, već da ima osuđenih ili optuženih za zločine predviđene krivičnim zakonom, podseća Sputnjik.

Ukrajinski lider osvrnuo se i na temu "Severnog toka 2", rekavši da nije zadovoljan dogovorima o gasovodu koje su postigle SAD i Nemačka, kao i da tokom posete Vašingtonu 31. avgusta želi ponovo da apeluje na američkog kolegu Džozefa Bajdena da se umeša u situaciju.

On je istakao da ne veruje da će sva obećanja koja su data u okviru tih dogovora biti ostvarena. Na pitanje smatra li da je dogovor između Vašingtona i Berlina izdaja, Zelenski je samo slegnuo ramenima i osmehnuo se.

Bonus video:

04:47

CENJENI NOVINAR BBC ANALIZIRA NOVO STANJE U SAD: Svi se raduju zbog dolaska Bajdena, osim Rusije (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.