NEMAČKI SUD POTVRDIO: Beati Čepe potvrđena doživotna kazna!
Sud u Nemačkoj, Foto: Profimedia

ODLUČENO

NEMAČKI SUD POTVRDIO: Beati Čepe potvrđena doživotna kazna!

Savezni sud pravde je saopštio je da je odbio njenu žalbu na presudu na 10 tačaka optužnice za ubistva

Objavljeno:

Najviši sud u Nemačkoj potvrdio je danas doživotnu zatvorsku kaznu Beati Čepe, pripadnici neonacističke organizacije zbog ubistva devet osoba.

Savezni sud pravde je saopštio je da je odbio njenu žalbu na presudu na 10 tačaka optužnice za ubistva.

Regionalni sud u Minhenu proglasio je 2018. godine Čepe krivom za saučesništvo u devet ubistava, osam Turaka, jednog Grka i pripadnicu nemačke policije u periodu od 2000. do 2007. godine.

Osuđena je za članstvo u terorističkoj organizaciji "Nacionalsocijalističko podzemlje", učešće u dva bombaška napada i više desetina pljački banaka.

Ona je tvrdila da nije bila prisutna ni na jednom mestu zločina i da nije učestvovala u ubistvima prebacujući krivicu na druge poznate pripadnike terorističke grupe, ali je sud zaključio da je bila uključena u planiranje svakog od njih.

Njena dva saučesnika i vođe grupe Uve Benhart i Uve Mundlos, za koje se veruje da su izvršili samoubistva 2011. godine kada je policija otkrila bandu, umrli su pre hapšenja u događaju koji je ličio na ubistvo i samoubistvo.

Bonus video:

00:11

NASTAVLJA SE SUĐENJE MILANU KALINIĆU: Glumac se tereti za nasilničko ponašanje, danas treba da budu saslušani svedoci (KURIR TV)

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.