TALIBANI SU MI ISKOPALI OČI KAD SAM BILA TRUDNA! Ispovest ove AVGANISTANKE će vas naterati da RAZMISLITE! (VIDEO)
Hatera sa detetom, Foto: Afghan Army

HOROR

TALIBANI SU MI ISKOPALI OČI KAD SAM BILA TRUDNA! Ispovest ove AVGANISTANKE će vas naterati da RAZMISLITE! (VIDEO)

- Čovek mora živeti u Afganistanu kad vladaju talibani da bi uopšte mogao zamisliti kroz kakav pakao prolaze žene, deca i manjine. U očima Talibana, žene nisu živa, ljudska bića, već samo meso i meso koje treba istući - rekla je

Objavljeno:

Avganistanka Hatera (33) je za kanal News18 ispričala svoje traumatično iskustvo koje je proživela prošle godine u Avganistanu kad je čudom preživela mučenje talibana koje je naredio njen otac.

- Oči su mi iskopali u napadu koji je dogovorio moj vlastiti otac, bivši talibanski borac. Talibani su me mučili kad sam bila u drugom mesecu trudnoće. I bojim se za budućnost žena jer će ih militantna grupa koristiti kao "hranu za pse" - ispričala je.

Danas živi u Indiji, ali strahuje za žene koje su ostale u Avganistanu nakon dolaska talibana na vlast.

Prisetila se stravičnog iskustva kad su je talibani napali prošle godine u avganistanskoj provinciji Gazni. Vraćala se kući s posla kad su je okružila trojica talibana koji su, nakon provere lične karte, počeli da pucaju na nju.

Upucali su je osam puta.

- Imala sam sreću što sam preživela - rekla je.

- Oni nas prvo muče, a zatim odbacuju tela kako bi pokazali na primeru šta bude ako im se netko usprotivi - rekla je Hatera i dodala kako nekad ženska tela bacaju psima.

- Čovek mora živeti u Afganistanu kad vladaju talibani da bi uopšte mogao zamisliti kroz kakav pakao prolaze žene, deca i manjine. U očima Talibana, žene nisu živa, ljudska bića, već samo meso i meso koje treba istući - rekla je.

Hatera trenutno živi u Delhiju sa detetom i mužem i brine je budućnost žena u Avganistanu.

- Talibani ne dopuštaju ženama da posećuju muške lekare, a istovremeno ne dopuštaju ženama da studiraju i rade. Dakle, što onda ženi preostaje? Da umremo? U ovom trenutku se bojim hoće li žene uopće ostati žive - kazala je.

Podsećamo, nedavno su talibani imali i konferenciju za novinare na kojoj su rekli da će žene imati sva prava. Ali po šerijatskom zakonu.

Dodali su i kako nude bezuslovan oprost onima koji su se borili protiv njih te da će žene moći raditi u obrazovanju i zdravstvu.

U samo 48 sati od dolaska talibana na vlast na ulicama Kabula i drugih većih gradova gotovo da nema žena.

Tek su retke one koje se usude da izađu.

Bonus video:

00:30

SNIMAK KRAĐE U SKADARSKOJ: Pogledajte trenutak teškog lopovluka

(Espreso/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.