ZAVARAVATE SE AKO MISLITE DA NATO ŽELI DA VOJNO DOMINIRA U AVGANISTANU: Boris Džonson ima JASNU PORUKU!
Boris Džonson, Foto: Profimedia

NE ZANIMA IH?

ZAVARAVATE SE AKO MISLITE DA NATO ŽELI DA VOJNO DOMINIRA U AVGANISTANU: Boris Džonson ima JASNU PORUKU!

On je poručio da je ta ideja okončana borbenom misijom 2014. godine i da ne veruje da je rasporedjivanje desetina hiljada britanskih trupa u borbi protiv talibana opcija

Objavljeno:

Britanski premijer Boris Džonson kaže je da je pogrešno verovanje da bilo koja članica NATO želi vojnu akciju u Avganistanu pošto su talibani preuzeli vlast.

"Zaista mislim da je zavaravanje ako se veruje da medju našim partnerima postoji želja za ponovnom vojnom prisutnošću ili za vojnim rešenjem koje bi NATO nametnuo u Avganistanu", rekao je Džonson u britanskom parlamentu, prenosi Rojters.

On je poručio da je ta ideja okončana borbenom misijom 2014. godine i da ne veruje da je rasporedjivanje desetina hiljada britanskih trupa u borbi protiv talibana opcija.

Ministarka unutrašnjih poslova Priti Patel potvrdila je danas da je Britanija uspela da evakuiše oko 1.000 ljudi za dan iz Avganistana, nakon što su talibani preuzeli kontrolu nad zemljom.

Ona je saopštila da je ovaj broj trenutan i da se i dalje iz Kabula izvlače britanski državljani, kao i oni Avganistanci koji su bili deo lokalnog programa zapošljavanja.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.