DUBOKO JE ZABRINUTA, OBRATILA SE I BAJDENU LIČNO: Malala pozvala svetske lidere da preduzmu hitne mere!
Malala Jusufzai, Foto: Profimedia

užas

DUBOKO JE ZABRINUTA, OBRATILA SE I BAJDENU LIČNO: Malala pozvala svetske lidere da preduzmu hitne mere!

Malala je rekla da americki predsednik Džo Bajden mora da preduzme hrabar korak kako bi zaštitio avganistanski narod nakon pobede talibana i dodala da je pokušavala da dođe do nekoliko svetskih lidera

Objavljeno:

Dobitnica Nobelove nagrade za mir Malala Jusufzai izjavila je da je duboko zabrinuta zbog situacije u Avganistanu, posebno zbog sigurnosti žena i devojaka i pozvala svetske lidere da preduzmu hitne mere.

Malala je rekla da americki predsednik Džo Bajden mora da preduzme hrabar korak kako bi zaštitio avganistanski narod nakon pobede talibana i dodala da je pokušavala da dođe do nekoliko svetskih lidera, prenosi Rojters.

„Ovo je hitna humanitarna kriza u kojoj moramo da pružimo pomoc i podršku, rekla je Jusufzai za BBC.

Malala Jusufzai
foto: Profimedia

Dodala je da je razgovarala sa nekoliko aktivistkinja u Avganistanu, uključujući aktivisistkinje za ženska prava i da one dele zabrinutost, kao i da nisu sigurne kakav će im život biti.

Malala je rekla da je poslala pismo pakistanskom premijeru Imranu Kanu i da je tražila od njega da primi avganistanske izbeglice i obezbedi da sva deca izbeglice imaju pristup obrazovanju i da budu bezbedna.

Malala, koja danas ima 23 godine, jedva je preživela nakon što joj je pakistanski talibanski napadač pucao u glavu 2012. godine, zbog njene kampanje protiv uskraćivanja obrazovanja ženama. Postala je poznata kao 11-godišnjakinja i pisala je blog za BBC o životu pod vlašcu pakistanskih talibana.

Malala danas živi u Engleskoj, gde se lecila, a prošle godine je diplomirala filozofiju, politiku i ekonomiju na Oksfordu.

Bonus video:

02:29

ŠTA ĆE SE DESITI POSLE PADA KABULA: Darko Obradović u Usijanju dana, DA LI U AVGANISTANU SLEDI NOVI GRAĐANSKI RAT

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.