STRAVIČNA TRANSFORMACIJA NOVINARKE U KABULU: Skinula NAKIT, pa je ZABRADILI! IZVEŠTAVALA JE ISPRED TALIBANA
Novinarka iz Kabula, Foto: Printscreen

za samo 1 dan

STRAVIČNA TRANSFORMACIJA NOVINARKE U KABULU: Skinula NAKIT, pa je ZABRADILI! IZVEŠTAVALA JE ISPRED TALIBANA

- Ovde je sve pod kontrolom, sve će biti u redu i niko ne treba da brine. Amerika je provela već dovoljno vremena u Avganistanu, treba da odu. Već su izbubili dosta ljudskih života i novca, rekao je jedan od Talibana

Objavljeno: 16:12h

Poznata novinarka u Avganistanu izazvala je opštu pomentnju na društvenim mrežama nakon ogromne tranformacije koja joj se desila za samo jedan dan.

Naime, ona je pre dolaska talibana izveštavala najnormalnije obučena. Na sebi je imala majicu kratkih rukava, crvenu maramu oko vrata, zlatan lančić i minđuše. Zbog prirode posla, bila je i našminkana.

Međutim, nakon dolaska talibana, ista novinarka bila je zabrađena, videlo joj se samo lice. Ona je stala ispred talibana, kako bi odradila svoj posao tog dana, doduše, totalno drugačije obučena.

Novinarka iz kabula
foto: Printscreen

- Iza mene se nalaze Talibani, i to u neposrednoj blizini ambasade SAD. Njihovo oružje je američke proizvodnje, a oni na sebi imaju "pobednički smešak" jer su zauzeli teritoriju na kojoj živi šest miliona ljudi. Kažu da su ovde kako bi sproveli "red i mir", objašnjava novinarka, a onda reč prepušta jednom od Talibana.

- Ovde je sve pod kontrolom, sve će biti u redu i niko ne treba da brine. Amerika je provela već dovoljno vremena u Avganistanu, treba da odu. Već su izbubili dosta ljudskih života i novca, rekao je on.

Kako je novinarka izvestila, neki ljudi se slikaju sa njima dok uzvikuju, "Smrt za Ameriku".

- Iako imaju ovu strašnu poruku, deluju u isto vreme prijateljski nastrojeni što je zaista bizarno, dodala je novinarka koja je izveštavala tačno ispred talibana.

Kada je posetila talibane koji se nalaze ispred Predsedništva gde su došli kako kažu, "da popune vakum", novinarka je zapazila da više nisu baš bili prijateljski nastrojeni.

- Rekli su mi da stanem po strani jer sam žena, objasnila je novinarka, a na njeno pitanje šta će se dalje dešavati, rekli su da ne mogu da predvide ni sledeći sekund jer je sve jako neizvesno.

(Espreso / CNN)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.