OGLASILA SE AMBASADA SRBIJE: Radimo na EVAKUACIJI naših državljana u Avganistanu! (VIDEO)
Helikopter, Foto: AP

hitno

OGLASILA SE AMBASADA SRBIJE: Radimo na EVAKUACIJI naših državljana u Avganistanu! (VIDEO)

Otpravnik poslova Ambasade Srbije u Indiji, koja je nadležna i za Avganistan, Siniša Pavić izjavio je danas da je u kontaktu sa troje državljana Srbije u Kabulu i da se radi na njihovoj evakuaciji

Objavljeno:

Otpravnik poslova Ambasade Srbije u Indiji, koja je nadležna i za Avganistan, Siniša Pavić izjavio je danas za Tanjug da je u kontaktu sa troje državljana Srbije u Kabulu i da se radi na njihovoj evakuaciji.

Pavić je rekao da je, na osnovu toga što je čuo od njih, ali i što se može ispratiti preko medija, situacija dramatična.

Dramatična su i dešavanja oko oba aerodoma u Kabulu, preneo je.

- Oko civilnog aerodroma bilo je pucnjave i ima izveštaja o najmanje pet žrtava, a oko vojnog aerodroma nalazi se veliki broj ljudi, prema procenama 1.000 do 2.000, među kojima su i naoružani. Situacija je vrlo ozbiljna sa neizvesnim daljim tokom - naglasio je Pavić. Dodao je da je Ambasada u Nju Delhiju u kontaktu sa našim državljanima, a Ministarstvo spoljnih poslova sa zemljama koje planiraju evakuacione letove u neposrednoj budućnosti, te da se nada da će to doneti rezultate u što kraćem roku.

Napomenuo je i da se već neko vreme pomeraju komercijalni letovi - Trudimo se da u kontaktu sa našim državljanima razrešimo situaciju na najbolji način - poručio je.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.