DA LI JE BAJDEN KRIV ZA HAOS I KRVOPROLIĆE? Diplomata uperio prstom u njega i rekao - MONSTRUOZNA IZDAJA!
Džo Bajden, Foto: CBS/Youtube

užas

DA LI JE BAJDEN KRIV ZA HAOS I KRVOPROLIĆE? Diplomata uperio prstom u njega i rekao - MONSTRUOZNA IZDAJA!

Stjuart je za rastući konflikt u Avganistanu okrivio prvenstveno američkog predsednika Džoa Bajdena i njegovu odluku da povuče američke trupe tako iznenadno

Objavljeno: 19:14h

Avganistan je ponovo bačen u haos zahvaljujući nepromišljenim potezima Amerike i njenih saveznika, smatra britanski diplomata, bivši ministar i jedan od stručnjaka za Avganistan Rori Stjuart.

Kako je rekao, oni su dopustili “talibanima – toj strašnoj grupi koja je terorisala avganistansku populaciju i pružila utočište Osami bin Ladenu – da zauzme većinu zemlje za svega nekoliko dana”.

Stjuart je za rastući konflikt u Avganistanu okrivio prvenstveno američkog predsednika Džoa Bajdena i njegovu odluku da povuče američke trupe tako iznenadno.

- Napuštanje, koje je prvo zamislio predsednik Tramp, a izveo ga je predsednik Bajden, monstruozna je izdaja – rekao je on.

Osvrnuo se i na druge države NATO koje su krenule američkim stopama.

- Kao i druge nacije uključene u ovu tragediju, Britanija je iznenada odbacila sve moralne obaveze koje smo formirali tokom 20 godina. Kao da smo odlučili da preuzmemo brigu o ranjivoj porodici, a zatim je, uprkos svim obećanjima o podršci, napustili. Trebalo bi da se duboko stidimo samih sebe – rekao je i dodao da su "izmakli tepih avganistanskom narodu".

Kako je rekao, užasna je ironija što se bliži 20. godišnjica terorističkih napada 11. septembra na SAD, a da će u to vreme čitav Avganistan ponovo pasti pod talibansku vladavinu.

- Nikada neću zaboraviti posetu Avganistanu krajem 2001. godine nakon NATO invazije. Pod talibanima, ženama je bilo zabranjeno da idu u školu, a kamoli da rade, dok su njihovi vladari uživali u javnim pogubljenjima i uništavanju nacionalnog nasleđa – kaže Stjuart.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.