HLADNA OSVETA: Turci KAMENOVALI sirijske izbeglice, povređena DECA
Foto: Profimedia

KRVAVA OSVETA

HLADNA OSVETA: Turci KAMENOVALI sirijske izbeglice, povređena DECA

Rulja je marširala kroz sirijsko naselje i lomila automobile, uzvikujući "U ime boga, bog je najveći"

Objavljeno:

Na stotine gnevnih Turaka napalo je izbeglice u sredu uveče, nakon što su dvojica Sirijaca optužena da su ubili turskog tinejdžera.

Na fotografijama koje su okačene na društvenim mrežama vide se deca koja su povređena u napadu, u vreme dok tenzija raste u Turskoj zbog prisustva izbeglica, preneo je sajt "Midl ist aj".

Nakon fotografija povređenih sirijskih izbeglica u Ankari, uključujući i dete, šef Crvenog polumeseca u Turskoj, doktor Karim Kinik apelovao je na javnost da se smiri.

-Koja je to naša tradicija da kamenujemo ljudima kuće noću? Mnoge izbeglice su došle do nas i rekle da su zabrinute za živote svoje dece - zapitao je Kinik na društvenim mrežama.

On je pojasnio da je sirijski dečak povređen, nakon što je kamenje palo na njegovu kuću, a jedna kamenica ga je pogodila u glavu.

Uprkos velikom prisustvu turske policije, grupa ljudi je napala firme i kuće Sirijaca kao odgovor na ubistvo tinejdžera.

"Midl ist aj" dodaje da je rulja marširala kroz sirijsko naselje i lomila automobile, uzvikujući "U ime boga, bog je najveći", što se povezuje sa konzervativnim grupama u Turskoj.

(Espreso/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.