NOVI ZELAND OSTAJE ZATVOREN DO KRAJA GODINE: Evo šta se očekuje naredne!
Foto: EPA-EFE/ BIANCA DE MARCHI

OGLASILA SE

NOVI ZELAND OSTAJE ZATVOREN DO KRAJA GODINE: Evo šta se očekuje naredne!

Stroge kontrole granica i geografski položaj omogućili su Novom Zelandu da se oslobodi korona virusa brže nego ostale zemlje, ali je ta pacifička ostrvska država sa 5 miliona stanovika skoro potpuno odsečena od sveta

Objavljeno:

Premijerka Novog Zelanda Džasinda Ardern najavila je danas da će granice te zemlje ostati zatvorene najmanje do kraja godine.

Ona je objasnila da ta zemlja planira da u prvom kvartalu naredne godine dozvoli ulazak bez obaveznog karantina za vakcinisane putnike iz zemalja sa niskim rizikom od korona virusa,

Prema njenim rečima, za putnike iz zemalja srednjeg rizika predviđena je samoizolacija ili karantin u hotelu, dok će nevakcinisani putnici i oni koji dolaze iz visoko rizičnih zemalja i dalje morati da prođu 14-dnevni karantin.

"Jednostavno još nismo spremni za potpuno otvaranje . Kada se na to odlučimo bićemo pažljivi i oprezni jer želimo da se to desi sa onoliko izvesnosti koliko je to moguće", rekla jeArdern, prenosi Rojters.

Stroge kontrole granica i geografski položaj omogućili su Novom Zelandu da se oslobodi korona virusa brže nego ostale zemlje, ali je ta pacifička ostrvska država sa 5 miliona stanovika skoro potpuno odsečena od sveta.

Ardern je širom sveta hvaljena zbog načina na koji je strogim merama u zemlji sprečena lokalna transmisja virusa. Na nOvom Zelandu je od početka pandemije registrovano samo oko 2.500 slučajeva zaraze, a preminulo je 26 ljudi.

(Espreso/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.