GUVERNER NJUJORKA PODNEO OSTAVKU! Optužen je za seksualno uznemiravanje više žena (VIDEO)
Guverner, Foto: Twitter printscreen

doneo je odluku

GUVERNER NJUJORKA PODNEO OSTAVKU! Optužen je za seksualno uznemiravanje više žena (VIDEO)

"Tvoj tata je napravio greške. Izvinio se, naučio iz toga i to je suština života."

Objavljeno:

Guverner Njujorka Endru Cuomo objavio je u danas da daje ostavku nakon što je izveštaj državnog tužioca o tvrdio da je seksualno uznemiravao više žena, čime je obustavljen postupak opoziva.

"I mislim da je s obzirom na okolnosti najbolji način na koji mogu pomoći ako se sklonim i pustim vladu da se vrati vladi, i zato ću to učiniti, jer radim za vas i činim pravu stvar, radi pravu stvar za vas ", rekao je Cuomo.

Lt. Gov. Kathi Hochul, demokrata, služiće ostatak svog mandata i biće prva žena guverner države.

"To je pitanje života i smrti. Vladine operacije i rasipanje energije na odvlačenje pažnje je poslednje što bi vlada trebalo da bude", rekao je Cuomo. "Ne mogu ja biti uzrok. Njujork voditi znači voleti Njujork. I ja volim Njujork i volim vas. Sve što sam ikada uradio bilo je motivisano tom ljubavlju i nikada ne bih želeo da budem od pomoći na bilo koji način." "

Suočavajući se sa postupkom opoziva, za koji je priznao da se neće moći suprotstaviti, Cuomo (63) je najavio da će napustiti funkciju za 14 dana, nastavljajući da insistira da nije učinio ništa loše.

Govoreći sa svoje tri ćerke, Cuomo je rekao: "Želim da od srca znaju da to nikada nisam učinio i da nikada ne bih namerno nepoštovao ženu, da se prema bilo kojoj ženi odnosim drugačije nego što bih želeo da se prema njima postupa i to je iskrena Božija istina . "

"Tvoj tata je napravio greške. Izvinio se, naučio iz toga i to je suština života."

Nakon što je ranije ove godine prvi put bio optužen za seksualno uznemiravanje, Cuomo je ignorisao dvostranačke zahteve da podnese ostavku i predvideo da će ga istraga koju je ovlastio državna tužiteljka Letitia James osloboditi optužbe. Umesto toga, u izveštaju se navodi da je maltretirao 11 žena - od kojih je devet državnih službenika - i neke od njih izložio neželjenom dodirivanju i pipkanju. Njegova kancelarija takođe je uzvratila jednoj od žena nakon što je progovorila o tome kako se prema njoj ponašaju, navodi se u izveštaju.

Nakon izveštaja, Državna skupština je počela da organizuje postupak opoziva. Lokalni službenici za sprovođenje zakona takođe su najavili da istražuju da li su krivične prijave odgovarajuće.

(Espreso/Nbcnews.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.