NAJVEĆA KRAĐA KRIPTOVALUTA OVE GODINE! Ukradeno preko 600 MILIONA dolara i prebačeno u ONLINE NOVČANIKE
Kriptovaluta, Foto: Profimedia

strašno

NAJVEĆA KRAĐA KRIPTOVALUTA OVE GODINE! Ukradeno preko 600 MILIONA dolara i prebačeno u ONLINE NOVČANIKE

Jai Hao, izvršni direktor razmene kriptovaluta OKEk, odgovorio je na napad u utorak i rekao da kompanija "posmatra tok novčića i da će se potruditi da upravlja situacijom"

Objavljeno:

Hakeri su navodno provalili platformu zasnovanu na blockchain-u Poli Netvork i izvukli više od 600 miliona dolara u kriptovalutama, objavila je kompanija u utorak, obeležavajući najveći napad ikada u decentralizovanom finansijskom prostoru koji je poznat među investitorima.

"Žao nam je što objavljujemo da je #PoliNetvork napadnut", tvitovala je kompanija u utorak ujutru, otkrivajući da su hakeri prebacili stotine miliona dolara u odvojene novčanike kriptovaluta.

Adrese novčanika kriptovaluta koje je otkrila Poli Netvork, mreža za međuoperativnu međusobnu povezanost, prikazuju utorak u 2.858 eterskih žetona u vrednosti od oko 267 miliona dolara, 6.610 binance kovanica u vrednosti većoj od 252 miliona dolara i približno 85 miliona dolara u USDC tokenima na mreži Poligon .

Ukupna vrednost ukradenih tokena, od utorka ujutru, iznosi otprilike 604 miliona dolara, što je čini čak većom od hakovanja 460 miliona dolara na berzi kriptovaluta Mt. Gok koji je doveo do bankrota kompanije i pojačao regulaciju u novonastalom prostoru pre oko sedam godina.

Jai Hao, izvršni direktor razmene kriptovaluta OKEk, odgovorio je na napad u utorak i rekao da kompanija "posmatra tok novčića i da će se potruditi da upravlja situacijom".

Poli Netvork, koja je osnovana kineskim projektom kriptovaluta NEO vrednim 3,3 milijarde dolara, nije odmah odgovorila na Forbesov zahtev za komentar.

103 milijarde dolara

To je trenutna tržišna vrednost svih decentralizovanih finansijskih tokena (poput Poligona), prema veb lokaciji za kripto podatke CoinGecko. Prostor je prvi put ikada prešao vrednost od 100 milijardi dolara i dostigao vrhunac od oko 150 milijardi dolara u maju pre nego što je šire kripto tržište palo gotovo 50%.

(Espreso/Forbs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.