UJEDINILI SE DŽEF BEZOS I BIL GEJTS! Spremaju jedan od NAJVEĆIH PROJEKATA U ISTORIJI!
Gejts i Bezos vole svaki dolar i pezos, Foto: Veritasium Youtube/EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

PROJEKAT

UJEDINILI SE DŽEF BEZOS I BIL GEJTS! Spremaju jedan od NAJVEĆIH PROJEKATA U ISTORIJI!

Ostali ulagači u KoBold uključuju fond rizičnog kapitala iz Silicijske doline Andreessen Horowitz i norvešku državnu energetsku firmu Equinor

Objavljeno:

Firma za istraživanje minerala KoBold Metals, koju podržavaju milijarderi, uključujući Jeffa Bezosa i Billa Gatesa, potpisala je sporazum s firmom Bluejay Mining (JAY.L) s Londonske liste za pretraživanje na Grenlandu za kritične materijale koji se koriste u električnim vozilima.

KoBold, koji koristi umetnu inteligenciju i strojno učenje za lov na sirovine, platiće 15 miliona dolara finansiranja istraživanja za projekt Disko-Nuussuaq na zapadnoj obali Grenlanda u zamenu za 51% udela u projektu, rekao je Bluejay u saopštenju.

Dionice BlueJaya su se na vestima trgovale 26% više.

Licenca poseduje metale poput nikla, bakra, kobalta i platine, a finansiranje će pokriti procenu i početno bušenje.

KoBold je tvrtka u privatnom vlasništvu čiji su glavni ulagači Breakthrough Energy Ventures, fond za klimu i tehnologiju koji podržava saosnivačem Microsofta (MSFT.O) Bill Gates, osnivač Bloomberga Michael Bloomberg, osnivač Amazona (AMZN.O) Jeff Bezos i Ray Dalio, osnivač najvećeg svetskog hedge fonda Bridgewater Associates.

Ostali ulagači u KoBold uključuju fond rizičnog kapitala iz Silicijske doline Andreessen Horowitz i norvešku državnu energetsku firmu Equinor.

BlueJay je rekao da su prethodne studije pokazale da područje na zapadu Grenlanda ima sličnosti s geologijom ruske regije Norilsk, glavnog proizvođača nikla i paladija.

"Ovaj je sporazum transformativan za Bluejay", rekao je izvršni direktor društva Bo Steensgaard. "Oduševljeni smo što imamo partnera na vrhuncu tehničkih inovacija za nove metode istraživanja, iza kojeg stoje neki od najuspešnijih svetskih investitora."

(Espreso/Rojters)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.