OGROMAN SKANDAL DRMA AMERIKU I VELIKU BRITANIJU: Princ ENDRJU optužen da je SEKSUALNO ZLOSTAVLJAO DEVOJČICU!
Endrju je u problemu, Foto: Profimedia

NAPETO

OGROMAN SKANDAL DRMA AMERIKU I VELIKU BRITANIJU: Princ ENDRJU optužen da je SEKSUALNO ZLOSTAVLJAO DEVOJČICU!

Đufre traži odštetu "u iznosu koju odredi sud", kao i sudske troškove", prema tužbi

Objavljeno:

Virdžinija Roberts Đufre je podnela tužbu protiv britanskog princa Endrjua, 9. na listi naslednika kraljice Elizabete, zbog seksuelnog nasilja, objavio je CNN.

Ova žena je navodna žrtva Džefrija Epstajna, a ranije je javno rekla da je bila prisiljena na "seksualne radnje" sa princom, rekavši za BBC 2019. godine da ju je podvodio Epstajn, i prisiljavao da ima seks sa njegovim prijateljima, među kojima je bio i princ Endrju, i to sve kad je bila maloletna.

Bakingemska palata je negirala njene optužbe u to vreme, navodeći da je "netačno da je princ Endrju imao bilo kakav seksualni kontakt ili odnos sa Virdžinijom Roberts", i da je "svaka suprotna tvrdnja lažna i neutemeljena".

U novembarskom intervjuu za BBC, Endrju je rekao da nikad nije video Virdžiniju i rekao je da zajednička fotografija njih dvoje može biti "montaža".

U svojoj tužbi, Đufre tvrdi da ju je princ Endrju seksualno zlostavljao kad je bila maloletna, na poziv Epstajna i Žizlejn Maksvel, i da su se ovi slučajevi desili u domu Maksvelove u Londonu, kao i u domu Epstajna na Menhetnu, ali i na njegovom privatnom ostrvu na Devičanskim ostrvima.

- Princ Endrju je izvršio seksualni napad na tužilju kad je ona imala 17 godina. Zbog toga je on odgovoran za ovo krivično delo i namerno nanošenje emotivne patnje, po zakonu Njujorka. Šteta načinjena tužilji je ozbiljna i trajna", piše u tužbi.

CNN je kontaktirao predstavnike prince Endrjua za komentar, kao i advokate Maksvelove.

Đufre optužuje princa Endrjua da je znao koliko godina ima i da je znao da je bila žrtva seksualne trgovine, koja je bila primorana na seksualni čin s njim. Ona je rekla da se "plašila da se suprotstavi Epstajnu, Maksvelovoj i princu Endrjuu, zbog njihovih moćnih veza, bogatstva i autoriteta", piše u tužbi.

Bivši advokat Džefri Berman je u januaru 2020. godine rekao da princ Endrju nije pristao na razgovore u vezi sa optužbama protiv Epstajna.

Federalni istražitelji SAD su zahtevali u junu 2020. godine razgovor sa princom Endrjuom, kao deo istrage o navodnoj mreži trgovine ljudima kojom je rukovodio Epstajn, rekao je tada izvor CNN-a.

Sigrid Meklouli, advokatica Đufreove, rekla je za CNN da ova tužba dokazuje da "bez obzira na moć, privilegije, pa čak i prinčevski status, niko nije iznad zakona u SAD, a svi oni koji su prekršili zakon će odgovarati".

Đufre traži odštetu "u iznosu koju odredi sud", kao i sudske troškove", prema tužbi.

Džefri Epstajn je osuđen za trgovinu maloletnicima i seks-trafiking, kao i za zaveru za seksualnu trgovinu maloletnicima u julu 2019. godine, o čemu se izjasnio da nije kriv. Pronađen je mrtav u zatvoru u Menhetnu sledećeg meseca.

Žizlejn Maksvel je 2020. godine optužena za svoju navodnu ulogu u regrutovanju, navođenju i seksualnom maltretiranju devojčica koje su imale i samo 14 godina, a kasnije i za seks-trafiking. Ona se izjasnila da nije kriva po svim tačkama optužnice.

Bonus video:

01:00

NOVINARKA ESPRESA JE OTIŠLA KOD DUŠANA DA PROVERI KOLIKO TETOVIRANJE BOLI: Nije joj bilo LAKO!

(Espreso/CNN)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.