TAJLANDSKA POLICIJA MORALA DA REAGUJE: Izbacili suzavac i gumene metke na DEMONSTRANTE!
Tajland, Foto: Printscreen/Twitter

LUDNICA

TAJLANDSKA POLICIJA MORALA DA REAGUJE: Izbacili suzavac i gumene metke na DEMONSTRANTE!

U Bangkoku je bilo oko 500 demonstranata dok je broj policajaca bio veći. Agencija nije precizirala da li je bilo povredjenih ili uhapšenih.

Objavljeno:

Tajlandska policija ispalila je danas suzavac i gumene metke na nekoliko stotina ljudi koji su protestovali u Bangkoku tražeći političke reforme i bolje upravljanje epidemijom korona virusa.

Demonstranti su nosili transparente sa natpisima "Vlada je ubica" i "Ostavka", dok je u Tajlandu danas registrovano gotovo 22.000 zaraženih korona virusom od kojih su 212 preminula.

Prema navodima Frans presa na licu mesta, u Bangkoku je bilo oko 500 demonstranata dok je broj policajaca bio veći. Agencija nije precizirala da li je bilo povredjenih ili uhapšenih.

Demonstranti kritikuju sporost kampanje vakcinacije jer je manje od 4,5 miliona od 70 miliona stanovnika primilo obe doze vakcine.

Gradjani takodje traže vakcine proizvodjača Fajzer-BioNTek (Pfizer-BioNTech) ili Moderne, umesto dostupne kineske vakcine Sinovak (Sinovac) koju smatraju manje efikasnom protiv delta soja korona virusa.

Na protestu je zatražena i ostavka vlade formirane posle državnog udara 2014. godine, kao i reforma monarhije.

Gradjani su posebno nezadovoljni uredbom prema kojoj je moguća kazna do 15 godina za kritike, uvrede i klevetanje kralja i njegove porodice.

Bonus video:

00:43

Pucnjava u Berlinu

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.