USMRTIO JU JE NAJBOLJI DRUG PRE 4 GODINE: Otac je želeo da ga UBIJE, ali su mogli da urade samo JEDNO!
Policija, Foto: EPA/ERSOU

užasavajuće

USMRTIO JU JE NAJBOLJI DRUG PRE 4 GODINE: Otac je želeo da ga UBIJE, ali su mogli da urade samo JEDNO!

Marija Himenes i Nik Tej bili su najbolji prijatelji. Upoznali su se u crkvenom horu i postali nerazdvojni. Koben večeri 22. marta 2017. godine izašli su u provod iz kog se Marija, koja je u tom momentu imala 24 godine, nikada nije vratila

Objavljeno:

Ono zbog čega im se mnogi dive, a većina ne razume i osuđuje jeste oprost "dželatu" njihovog deteta i to što su ga primili u svoju kuću kako bi mu pružili utočište i podršku u beznađu u kojem su se našli svi, a priču o tom užasnom događaju ispričali su novinarima "Mirora".

Život piše drame, tragedije teže i od starogrčkih, a epiloge čudnije i od latinoameričkih scenarista.

Marija Himenes i Nik Tej bili su najbolji prijatelji. Upoznali su se u crkvenom horu i postali nerazdvojni. Koben večeri 22. marta 2017. godine izašli su u provod iz kog se Marija, koja je u tom momentu imala 24 godine, nikada nije vratila.

Oboje došli u Velliku Britaniju puni nade za boljom budućnošću. Ona iz Kostarike, on iz Singapura. Spojila ih je tuga nakon raskida sa bivšim partnerima, ljubav prema muzici i pevanju i veliki snovi o uspehu u životu.

Marija, nažalost, svoje neće ostvariti, ali su njeni roditelji odlučili da njenog prijatelja ne ostave na milost i nemilost sudbini, već da mu oproste i pomognu da zaidno prevaziđu sve nedaće koje su ih zadesile.

"Dok sam u bolnici jecala pored beživotnog tela svoje ćerke, odjednom sam pomislila - Ko je sa Nikom u policijskoj stanici? Znala sam da je njegova porodica u Singapuru i da je on sigurno očajan. Znam da bi mnogi u ovoj situaciji reagovali jakim besom i krivicom. Ali sve što sam osećala je duboka briga za ovog mladića kojeg nisam znala. Samo sam htela da budem pored njega", izjavila je Elizabeta Himenez, majka pokojne Marije.

Elizabetin muž Fernandno, koji je kobne noći prvi primio vest o smrti svoje ćerke, nije bio blagonaklon u početku kao i njegova supruga.

"Kada sam saznao šta se desilo, želeo sam da ga ubijem", rekao je Marijin otac.

Međutim, dva dana nakon Marijine smrti, Elizabeta i Fernando shvatili su da žele da se susretnu sa Nikom. Pozvali su ga u svoju kuću.

"Situacija je bila dovoljno loša. Nisam mogla da podnesem misao da će Nik biti još jedna žrtva", pričala je Elizabet povodom njegove posete, a zatim opisala kako je izgledao prvi susret nakon tragedije.

"Gledali smo u uplašenog mladog momka koji je ušao u dnevnu sobu i krenuo prema Fernandu. Nik ga je zagrlio i zamolio za oprost. Obojica su se u suzama srušila na zemlju, a Nik je neprestano ponavljao isto i molio za oprost kada je Fernando na kraju izustio "opraštam ti, sine"."

To je bio momenat kada je Fernandov bes iščeznuo.

"Milost i saosećanje su samo došli i u tom trenutku sam pustio bes i gorčinu. Da sam zadržao ta osećanja, uništila bi me. Umesto toga, odlučio sam da ga volim. Tog trenutka mi je postao sin", sećao se neutešni otac.

Kako je Nikova porodica živela u Singapuru i nije imao kuda da ode tokom ovog perioda, Elizabeta i Fernando su odlučili da ga prime u svoju kuću u kojoj je proveo 6 nedelja, sve dok nije doneta konačna presuda o njegovoj sudbini.

Dobio je 5 godina zatvora i oduzimanje dozvole na četiri i po godine.

Porodica devojke koju je ubio ga je redovno posećivala u zatvoru iz kog je pušten nakon tri i po godine, ali je momentalno bio deportovan za Singapur. Nisu uspeli da ga vide pre povratka u svoju zemlju, ali ni da ga posete u Singapuru usled pandemije uzrokovane korona virusom.

On je tokom boravka u zatvoru napisao i pesmu posvećenu svojoj pokojnoj drugarici, a sa njenom porodicom je u redovnom kontaktu.

Fernando veruje da je ljubav i privrženost koju je Elizabeta osećala prema Mariji preusmerila ka Niku, dok je ona istakla da je stvar mnogo kompleksnija i pokušala je da objasni tu iznednadnu povezanost.

"Brzo sam shvatila koliko je Nik sličan mom mužu, sličniji po mnogo čemu od našeg rođenog sina. Shvatila sam šta je Marija videla u Niku i to što sam bila blizu njega bilo je tako lekovito za mene," zaključila je na kraju majka pokojne Marije, Elizabeta.

Bonus video:

00:15

UBISTVO SKOLETOVOG SINA: Porodica postavila spomen-ploču na mestu zločina (KURIR TV)

(Espreso / Žena Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.