ZELENE PROPUSNICE OD DANAS NA SNAZI U ITALIJI: Bez njih nema normalnog života!
Italija, Foto: Ilustracija, EPA-EFE/ MATTEO BAZZI

korona

ZELENE PROPUSNICE OD DANAS NA SNAZI U ITALIJI: Bez njih nema normalnog života!

Vlada je novo pravilo objavila 22. jula i do kraja meseca oko 50 od 60 miliona stanovnika Italije preuzelo je sertifikat

Objavljeno:

U Italiji je od danas obavezna "zelena propusnica" za ulaz u muzeje, pozorišta, zatvorene delove restorana, zatvorene bazene, teretane za sve gradjane starije od 12 godina, ;jer deca mladja od tog uzrasta nemaju pravo na vakcinaciju protiv kovida-19 u Italiji.

Sertifikat je dokaz da su gradjani primili bar jednu dozu vakcine odobrene u EU, preboleli kovid u poslednjih šest meseci ;ili imaju negativan test ne stariji od 48 sati.

Vlada je novo pravilo objavila 22. jula i do kraja meseca oko 50 od 60 miliona stanovnika Italije preuzelo je sertifikat.

Potvrde o vakcinama koje izdaju Sjedinjene Američke Države, Kanada, Japan i Izrael važiće za turiste koji dolaze iz tih zemalja.

Zelena propusnica ima kod, može biti u papirnom obliku ili digitalna.

Na sajtu Vatikanskih muzeja objavljeno je obaveštenje za posetioce da su u obavezi da imaju i neki od ličnih dokumenata zbog provere "stvarnog vlasnika" zelene propusnice. ;Za sve koji ne žele ili nisu u mogućnosti da ispoštuju novo pravilo sajt je izdao uputstva kako da zatraže povraćaj karte.

Zvaničnici arheološkiog parka Pompeja, jednog od najposećenijih italijanskih turističkih mesta, u saradnji sa gradom Napuljem nude besplatne testove na korona virus tokom radnog vremena koji su za sada besplatni.

Desničarski lider Mateo Salvini, čija je stranka Liga deo koalicione vlade Italije, izrazio je zabrinutost da bi uvodjenje Zelene propusnice, koja je obavezna, moglo i u prevozu negativno uticati na domaći i medjunarodni turizam. Turistička industrija čini 13 odsto italijanskog BDP-a.

Kabinet premijera Maria Dragija usvojio je sinoć novo pravilo o obaveznom kovid sertifikatu od 1. septembra za putnike u avionima, vozovima i brodovima koji plove izmedju regija. Izuzetak je napravljen za trajekte koji često voze izmedju Sicilije i Kalabrije.

Bonus video:

02:37

KAKVA JE TURISTIČKA SEZONA NA PALIĆU? Koliko je korona uticala na jedno omiljenih odmarališta u Srbiji?

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.