PRVO OGLAŠAVANJE NAKON RAZVODA: Bil Gejts otvorio dušu o bivšoj ženi, ali i o optužbama zaposlenih!
Bil Gejts, Foto: Veritasium Youtube

ISPOVEST

PRVO OGLAŠAVANJE NAKON RAZVODA: Bil Gejts otvorio dušu o bivšoj ženi, ali i o optužbama zaposlenih!

Gejts je u sredu dao intervju za Si-En-En kako bi razgovarao o svom radu u borbi protiv kovida, ali je milijarder odgovorio i na nekoliko ličnih pitanja.

Objavljeno:

Bil Gejts je razgovarao o svom braku sa bivšom suprugom Melindom, o prošlim odnosima sa osuđivanim pedofilom Džefrijem Epstajnom i optužbama zaposlenih u Majkrosoftu u svom prvom javnom pojavljivanju otkako je njegov razvod okončan početkom ove nedelje.

Gejts je u sredu dao intervju za Si-En-En kako bi razgovarao o svom radu u borbi protiv kovida, ali je milijarder odgovorio i na nekoliko ličnih pitanja.

Gejts i Melinda zvanično su u ponedeljak okončali svoj 27-godišnji brak, što je nazvao "veoma tužnom prekretnicom".

- Melinda je sjajna osoba i to što se naše partnerstvo završilo je izvor velike lične tuge. Кomuniciramo i radimo u fondaciji, pa ćemo to partnerstvo pokušati da nastavimo - kazao je.

Fondacija Bil i Melinda Gejts objavila je početkom jula da će razvedeni par ući u dvogodišnji probni period kako bi videli da li još uvek mogu da rade zajedno. U suprotnom, Melinda će podneti ostavku na mesto kopredsedavajuće fondacije, ostavljajući Gejtsu potpunu upravu.

- Uvek smo uživali u zajedničkom poslu, tako da bi to definitivno bila najbolja stvar za fondaciju - rekao je Gejts.

U intervjuu se takođe osvrnuo na zabrinutost svoje bivše supruge zbog njegovih veza sa bogatim finansijerom Epstajnom, koji je izvršio samoubistvo u zatvoru 2019. godine i koji je već bio osuđen za seksualne zločine kada se Gejts sastajao sa njim.

- Imao sam nekoliko večera sa njim, nadajući se da će mi, kako je rekao, pomoći sa kontaktima preko kojih bi milijarde dolara bile obezbeđene za filantropiju i javno zdravlje. Kada se pokazalo da se to neće desiti, naš odnos se prekinuo. Ali bila je ogromna greška što sam provodio vreme sa njim, što sam mu dao kredibilitet - objasnio je milijarder.

Gejts je za Si-En-En rekao kako je i on bio zabrinut zbog Epstajna, koji je priznao krivicu nakon čega je osuđen 2008. zbog podvođenja maloletnica mnogo godina pre što ga je on upoznao. Veza Gejtsa i Epstajna datira još iz 2011. godine, kada je on uplatio sredstva u organizaciju Gejts i JP Morgan.

Melindi Gejts je smetalo njihovo pozanstvo pa prijateljima rekla kako je besna zbog njegovog druženja sa osuđenim pedofilom i kako sa tim ne želi da ima nikakve veze.

Epstajnovo hapšenje privuklo je veliku pažnju zbog sporazuma koji mu je omogućio da se izjasni krivim za podvođenje maloletnica na Floridi kako bi izbegao ozbiljnije savezne optužbe.

Suosnivača Majkrosofta takođe su pitali o tvrdnjama nekoliko žena koje su radile za njegovu kompaniju i Gejts fondaciju, a koje su ga optužile za stvaranje neprijatnog okruženja na radnom mestu.

Za Gejtsa je rečeno da je 2006. pozvao jednu zaposlenicu Majkrosofta na večeru, napisavši u mejlu: "Ako vam je ovo neprijatno, pretvarajte se da se to nikada nije dogodilo". Žena koja je radila za Gejtes Fondaciju takođe je rekla da ju je Gates 2007. ili 2008. pozvao na večeru.

Кrajem 2019. godine, članovi upravnog odbora Majkrosofta otvorili su istragu protiv Gejtsa nakon što je jedna zaposlena rekla da je godinama imala seksualne odnose sa njim. Milijarder je preko predstavnika priznao da je "postojala afera pre skoro 20 godina koja je okončana sporazumno".

Voditelj Si-En-Ena je primetio da je Melinda bila nezadovoljna načinom na koji je njen bivši suprug vodio istragu protiv njegovog saradnika Majkla Larsona po optužbama za seksualno uznemiravanje. Zatražila je nezavisnu istragu nakon što je Gejt pokušao da u tišini reši slučaj.

- Moj posao mi je veoma važan. Unutar porodice ćemo pokušati da se izlečimo i naučimo lekcije iz onoga što se degodilo - kazao je.

Bonus video:

01:34

ESPRESO U POSETI NAJLEPŠEM MESTU U SRBIJI: Legenda kaže da je na dnu Krupajskog vrela sakriveno BLAGO!

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.