TETKA I DEDA SE SUDE ZA STARATELJSTVO NAD MALIŠANOM KOJI JE PREŽIVEO PAD GONDOLE: Reči dečaka (5) CEPAJU SRCA!
Gondola, Foto: Profimedia

ITALIJA

TETKA I DEDA SE SUDE ZA STARATELJSTVO NAD MALIŠANOM KOJI JE PREŽIVEO PAD GONDOLE: Reči dečaka (5) CEPAJU SRCA!

Kada su stručnjaci upitali mališana s kim bi više voleo da živi, dečak je izgovorio najteže reči.

Objavljeno:

Budućnost petogodišnjeg dečaka Ejtana, jedinog koji je preživeo pad kabine sa žičare na brdu Motarone, na severu Italije, je neizvesna.

Mališan je u tragediji izgubio roditelje, brata, prabaku i pradeku, a sada je sam predmet porodičnog spora. Naime, njegova tetka i deda se sude oko toga ko će dobiti starateljstvo nad njim.

Ejtan, koji je i sam teško povređen u padu gondole, nedeljama se oporavljao u bolnici. Kada je otpušten početkom juna, mališan je smešten kod tetke, koja ima decu istog uzrasta.

Italija
foto: Profimedia

Međutim, ubrzo se pojavio njegov deda iz Izraela, koji je zahtevao da on preuzme brigu o dečaku. Kako tetka nije želela da preda mališana došlo je do žustre svađe, a na kraju je čitav slučaj završio na sudu.

Ročište bi trebalo da bude održano u septembru, a sudija je zatražio da se urade ozbiljne procene, te da se obavi razgovor sa dečakom.

Kako prenose mediji, psiholog je već razgovarao sa petogodišnjakom i Ejtan je upitan sa kim bi radije živeo. Tada je dečak dao odgovor koji lomi i najtvrđa srca: "Želim da živim sa mamom i tatom".

Italija
foto: Profimedia

Podsetimo, u stravičnoj nesreći, kada se kabina žičare na brdu Motarone otkačila i survala u provaliju, poginulo je 14 osoba među kojima su i Ejtanovi roditelji, mlađi brat, prabaka i pradeka.

Kada je Ejtan pronađen posle nesreće, verovalo se da neće preživeti jer je imao povrede vrata i grudnog koša, ali se mališan u bolnici realtivno brzo oporavio.

1 / 4 Foto: Profimedia

Čim se probudio iz farmakološke kome, pitao je gde su mu roditelji i zašto su svi u bolnici.

Bonus video:

01:00

NOVINARKA ESPRESA JE OTIŠLA KOD DUŠANA DA PROVERI KOLIKO TETOVIRANJE BOLI: Nije joj bilo LAKO!

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.