DRAMA U OMANSKOM ZALIVU: Četiri broda pozivaju u pomoć, sumnja da Iran stoji iza svega!
Brod, Foto: Printscreen/Youtube

ludilo

DRAMA U OMANSKOM ZALIVU: Četiri broda pozivaju u pomoć, sumnja da Iran stoji iza svega!

Ranije danas, britanska komanda pomorskih trgovačkih operacija UKMTO izdala je upozorenje na incidente u blizini obale UAE

Objavljeno:

Najmanje četiri broda u blizini obale Ujedinjenih Arapskih Emirata upitili su pozive za pomoč nakon što su pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima izgubili kontrolu nad kormilom.

Lokalni zvaničnici rekli su samo da je u blizini obale Fudžarije u Omanskom zalivu došlo do "incidenta" ali drugih detalja nema, preneo je Vašington post.

Ranije danas, britanska komanda pomorskih trgovačkih operacija UKMTO izdala je upozorenje na incidente u blizini obale UAE.

Prema nepotvrđenim informacijama koje kruže društvenim mrežama, iranska mornarica odgovorna je za napad na tanker "Golden brilijant" koji je teško oštečen. Tom prilikom je oštečena su još tri broda.

Iranski mediji preneli su da je tanker "Golden brilijant" koji plovi pod zastavom Singapura pogodio pomorsku minu i eksplodirao.

U međuvremenu, na društvenim mrežama su se pojavili izveštaji da je omansko vazduhoplovstvo poslalo svoje avione u spasilačku misiju u Zaliv.

Prošle sedmice u napadu na izraelski tanker u blizini obale Omana, stradala su dva mornara. Sjedinjene Države, Izrael i Britanija su optužili Iran za napad.

Bonus video:

00:44

KINA OBORILA REKORD: Spustila podmornicu na blizu 11.000 METARA ispod mora! (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.