"MOLIMO VAS DA NAPUSTITE SVOJE DOMOVE ŠTO PRE": Avganistanska vojska priprema operaciju protiv TALIBANA!
Avganistan, Foto: EPA/SAYED MUSTAFA

LAŠKAR GAH

"MOLIMO VAS DA NAPUSTITE SVOJE DOMOVE ŠTO PRE": Avganistanska vojska priprema operaciju protiv TALIBANA!

Talibani su ofanzivu protiv avganistanskih snaga počeli u maju, čim je počelo povlačenje stranih vojnika, a države Zapada zbog pogoršanja stanja u Avganistanu evakuišu svoje građane

Objavljeno:

Avganistanska vojska pozvala je danas građane Laškar Gaha u koji su nedavno ušli talibanski pobunjenici, da napuste taj grad na jugu zemlje pošto se priprema operacija protiv pobunjenika.

"Molimo vas da napustite svoje domove što je pre moguće. Suočićemo se sa talibanima i oštro se boriti protiv njih", izjavio je general Sami Sadat, koji je i najviši oficir vojske u južnom delu Avganistanu.

General je rekao da neće poštedeti nijednog talibana i dodao da građani moraju što pre da odu kako bi počela vojna operacija.

Misija UN u Avganistanu saopštila je ranije danas da je u borbama izmedju talibanskih i avganistanskih snaga u poslednja 24 sata u Laškar Gahu ubijeno 40 civila i 118 ranjeno.

Sukobi talibana sa avganistanskim snagama bezbednosti vode se i u predgradjima Kandahara (sa 650.000 stanovnika) na jugu i u Heratu (sa 600.000 stanovnika) na zapadu Avganistana.

Talibani su ofanzivu protiv avganistanskih snaga počeli u maju, čim je počelo povlačenje stranih vojnika, a države Zapada zbog pogoršanja stanja u Avganistanu evakuišu svoje građane.

Bonus video:

01:00

NOVINARKA ESPRESA JE OTIŠLA KOD DUŠANA DA PROVERI KOLIKO TETOVIRANJE BOLI: Nije joj bilo LAKO!

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.