NEMAČKI TUŽIOCI OTVARAJU ISTRAGU O POPLAVAMA? Krivci moraju odgovarati
Ilustracija, Foto: Profimedia

au

NEMAČKI TUŽIOCI OTVARAJU ISTRAGU O POPLAVAMA? Krivci moraju odgovarati

Tužioci u Koblencu preispituju izveštaje medija i zvanične policijske istrage o zabeleženim smrtnim slučajevima i planiraju da narednih dana saopšte da li će pokrenuti zvaničnu istragu

Objavljeno:

Nemački tužioci razmišljaju da otvore zvaničnu istragu o mogućim propustima zvaničnika da na odgovarajući način upozore stanovništvo na razorne poplave koje su se prošlog meseca dogodile na zapadu zemlje. Očekuje se da će se ekonomski troškovi kretati u milijardama evra.

Više od 180 ljudi stradalo je u Nemačkoj, a desetine se i danas vode kao nestale nakon velikih padavina koje su izazvale poplave u državama Rajna-Palatinat i Severna Rajna-Vestfalija od 14. do 15. jula.

Stanovnici dva grada koja su pogođena poplavama rekli su za da su upozoreni tek neposredno pre poplava i da su informacije koje su dobili od svojih vlasti bile nejasne.

Tužioci u Koblencu preispituju izveštaje medija i zvanične policijske istrage o zabeleženim smrtnim slučajevima i planiraju da narednih dana saopšte da li će pokrenuti zvaničnu istragu.

(Espreso / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.