IRAN ZAPRETIO: Regaovaćemo na bilo kakvu PRETNJU po našu bezbednost!
Iran, Foto: Printscreen/Youtube

TENZIJE

IRAN ZAPRETIO: Regaovaćemo na bilo kakvu PRETNJU po našu bezbednost!

Britanija je danas pozvala iranskog ambasadora a kasnije je Iran pozvao britanskog otpravnika poslova u Teheranu zbog optužbi iz Londona na "račun Islamske Republike"

Objavljeno:

Iran će reagovati na bilo kakvu pretnju po njegovu bezbednost, saopštilo je danas iransko Ministarstvo spoljnih poslova.

Sjedinjene Američke Države, Izrael i Velika Britanija okrivili su Iran za napad na tanker kojim upravlja Izrael blizu obale Omana, a Teheran je porekao bilo kakvu umešanost u raj incident u kojem su ubijena dva člana posade, piše Rojters.

SAD i Britanija saopštile su u nedelju da će zajedno sa svojim saveznicima odgovoriti na napad tankera naftnih derivata pod zastavom Liberije, u japanskom vlasništvu, kojim upravlja kompanija Zodiak Maritime koja je u izraelskom vlasnišvu.

Britanija je danas pozvala iranskog ambasadora a kasnije je Iran pozvao britanskog otpravnika poslova u Teheranu zbog optužbi iz Londona na "račun Islamske Republike", javila je danas iranska novinska agencija Fars.

"Iran ne okleva u zaštiti svojih bezbednosnih i nacionalnih interesa i brzo i snažno će odgovoriti na svaku moguću avanturu", rekao je portparol Ministarstva spoljnih poslova Said Hatibzade na iranskoj državnoj televiziji.

Bonus video:

01:34

ESPRESO U POSETI NAJLEPŠEM MESTU U SRBIJI: Legenda kaže da je na dnu Krupajskog vrela sakriveno BLAGO!

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.