TRAGEDIJA U ARIZONI, MUŠKARAC UMRO OD UBODA PČELA: Više osoba pretrpelo teže povrede, među njima i spasioci!
Ilustracija, Foto: Youtube/Printscreen

JEZIVO

TRAGEDIJA U ARIZONI, MUŠKARAC UMRO OD UBODA PČELA: Više osoba pretrpelo teže povrede, među njima i spasioci!

Prema Centrima za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), u proseku godišnje u SAD od uboda stršljena, osa i pčela umru 62 osobe

Objavljeno:

Muškrac iz američke države Arizona je umro, a nekoliko ljudi, uključujući i trojicu vatrogasaca, pretrpeli su ozbiljne povrede, nakon što ih je napao roj pčela iz velike košnice.

Policija i spasioci iz grada Marana, koji se nalazi severozapadno od Tuksona, pozvani su da pomognu tokom napada roja pčela kada je "najmanje šest osoba ubodeno više puta", saopštio je Severozapadni vatrogasni distrikt, preneo je list "Hil".

- Tri pacijenta, za koje se veruje da su ubodeni više od stotinu puta, dobila su pomoć - navela je vatrogasna služba.

Zvaničnici su naknadno ažurirali saopštenje kako bi obavestili lokalnu zajednicu da je jedan punoletni muškarac, čiji identitet nije otkriven, umro usled brojnih uboda.

Trojica vatrogasaca su ubodena nekoliko puta dok su odgovarala na poziv, dok su iz lokalne bolnice u Arizoni saopštili da veruju da je jedan od njih uboden bar 60 puta.

Vatrogasac je u međuvremenu pušten kući, dok su preostala dvojica zbrinuta na licu mesta i nisu morala u bolnicu.

Roj pčela se pojavio iz velike košnice koja se nalazi na obližnjem drvetu, za koji zvaničnici procenjuju da je teška oko 50 kilograma.

Prema Centrima za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), u proseku godišnje u SAD od uboda stršljena, osa i pčela umru 62 osobe.

CDC je saopštio da je u periodu između 2000. i 2017. godine bilo 1.109 mrtvih od uboda, a oko 80 odsto žrtava su bili muškarci.

Bonus video:

01:34

ESPRESO U POSETI NAJLEPŠEM MESTU U SRBIJI: Legenda kaže da je na dnu Krupajskog vrela sakriveno BLAGO!

(EspresoTelegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.