RUSIJA SKLOPILA SPORAZUM SA SICA: Evo šta stoji u njemu!
Vladimir Putin, Foto: Printscreen/Youtube

OTRIVENO

RUSIJA SKLOPILA SPORAZUM SA SICA: Evo šta stoji u njemu!

Učešće Rusije u SICA sistemu je odobrila ruska vlada prošle nedelje, a prema dokumentu, Rusiji će biti dozvoljeno da učestvuje na samitima SICA i ministarskim sastancima

Objavljeno: 21:43h

Ruski predsednik Vladimir Putin odobrio je potpisivanje sporazuma kojim će Rusija kao posmatrač učestvovati u Centralno-američkom integracionom sistemu (SICA), piše u dokumentu objavljenom na zvaničnom portalu za pravne informacije.

"Povodom sporazuma sa SICA, rusko ministarstvo spoljnih poslova će potpisati ugovor u ime Ruske Federacije", piše, između ostalog, u dokumentu koje je preneo TAS S.

Učešće Rusije u SICA sistemu je odobrila ruska vlada prošle nedelje, a prema dokumentu, Rusiji će biti dozvoljeno da učestvuje na samitima SICA i ministarskim sastancima.

Takođe, Rusija će, kao posmatrač, moći da bude deo agencija i organa koji se bave integracijom i promovisanjem zajedničke saradnje.

Osnovana 1991. godine, SICA uključuje države Belize, Gvatemalu, Honduras, Dominikansku Republiku, Kostariku, Nikarakgvu, Panamu i Salvador.

Insititucionalni okvir regionalne integracije u Centralnoj Americi je među svoje ciljeve postavio uspostavljanje, ne samo zone slobodne trgovine, već i zajedničkog tržišta i, dugoročno gledano, političke unije.

(Espreso, Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.