POŽAR U OMILJENOM SRPSKOM LETOVALIŠTU IZAZVALA DECA? Vatrogasci se i dalje bore sa vatrenom stihijom u Marmarisu!
Marmaris, Foto: Espreso

TURSKA

POŽAR U OMILJENOM SRPSKOM LETOVALIŠTU IZAZVALA DECA? Vatrogasci se i dalje bore sa vatrenom stihijom u Marmarisu!

Pojedini turisti su iz straha zahtevali da budu izmešteni iz hotela

Objavljeno:

Turska se već treći dan bori sa stravičnim požarima koji su zahvatili područja oko popularnih letovališta širom zemlje. Najžešća borba vodi se na području Antalije i Marmarisa, dok je prema poslednjim informacijama požar kod Bodruma lokalizovan.

Požar koji je u sredu buknuo u blizini Antalije odneo je tri života, dok je mladić (25) juče stradao na području Marmarisa dok je pomagao vatrogascima.

Nesrećni mladić je poginuo kada je doživeo tešku nesreću na motociklu dok je napuštao ugroženo područje gde je vatrogascima dostavio vodu. Kako zbog povreda nije mogao da se pomeri, vatra je progutala i njega i motor.

Policija trenutno sprovodi istragu o uzrocima požara na području Marmarisa, a kako pišu lokalni mediji, sumnja se da su dva mališana, starosti osam i 10 godina izazvali požar.

Vatra je buknula u četvrtak oko 13 časova po lokalnom vremenu i usled jakog vetra brzo krenula da se širi. Kako navodi Hurriyet, požar se brzo proširio do jednog područja sa hotelima, zbog čega su pojedini turisti, uglavnom iz Rusije, evakuisani.

Požar je zahvatio krovove 11 kuća i srednje škole u distriktu Ikmeler, ali su vatrogasci uspeli da spreče dalje širenje. Strahovalo se da će vatra zahvatiti benzinsku pumpu, ali su vatrogasci u poslednjem trenutku uspeli da je odbrane.

Helikopteri su neprestano nadletali Marmaris i izručivali na hiljade litara vode na drveće i nisko rastinje koje gore. Vatrogasci su posebno bili aktivni kod područja sa hotelima, kako ne bi došlo do tragedije. Ipak, pojedini turisti su tražili da budu evakuisani, pa su oni čamcima prebačeni u drugi deo Marmarisa, dalje od požara.

Sumnja se da su požar izazvala deca starosti osam i 10 godina. Prema iskazima troje svedoka, deca su slučajno zapalila vatru tokom igre. Policija i dalje sprovodi istragu i očekuje se da će staratelji mališana biti saslušani.

Mediji javljaju da su do sada evakuisali dva hotela sa tri zvezdice i četiri vile iz predostrožnosti. Pojedini gosti drugih hotela su samoinicijativno napustili smeštaj. Za sada nema informacija da li među tim turistima ima naših državljana.

Bonus video:

01:00

NOVINARKA ESPRESA JE OTIŠLA KOD DUŠANA DA PROVERI KOLIKO TETOVIRANJE BOLI: Nije joj bilo LAKO!

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.