MANILA POD KLJUČEM: Prestonica Filipina u strogom dvonedeljnom LOKDAUNU, borba protiv DELTA soja korone!
Ilustracija, Foto: Profimedia

ZATVARANJE!

MANILA POD KLJUČEM: Prestonica Filipina u strogom dvonedeljnom LOKDAUNU, borba protiv DELTA soja korone!

Tokom zaključavanja neće raditi ni sportko-rekreacioni centri, a turističke atrakcije biće dostupne turistima sa samo trećinom kapaciteta

Objavljeno:

Filipinska vlada odlučila je da uvede strogo dvonedeljno zaključavanje na području glavnog grada Manile kako bi sprečila širenje zaraznije delta varijante korona virusa, objavile su danas filipinske vlasti.

Mere zatvranja biće će na snazi od 6. do 20. avgusta, a podrazumevaju zabranu konzumiranja jela u restoranima i verska okupljanja, dok će usluge poput frizerskih salona moći da rade sa samo 30 odsto kapaciteta, javljaju agencije.

Tokom zaključavanja neće raditi ni sportko-rekreacioni centri, a turističke atrakcije biće dostupne turistima sa samo trećinom kapaciteta.

Uvođenje strožih mera zatvaranja usledilo je samo dva dana nakon što su stručnjaci pozvali na dvonedeljno zatvaranja kako bi se sprečio "katastrofalan porast broja slučajeva" kovida-19 zahvaljujući delta varijanti.

Novi snažan skok broja zaraza reistrovan je u regiji Manile, s najmanje 1.000 slučajeva dnevno, opbjavila je istraživačka grupa OCTA, koja procenjuje da bi u tom bi području do kraja avgusta dnevni broj zaraza mogao da skoči na 13.000 ako uvedene restrikcije ne budu pojačane.

Na Filipinima je dosad registrovano 1,57 miliona zaraženih, a ministarstvo zdravlja objavilo je da je u zemlji potvrđeno još 5.735 novih slučajeva.

Prema današnjem preseku, umrlo je 176 obolelih, što je ukupno 27.577 od proglašenja pandemije.

Bonus video:

01:00

NOVINARKA ESPRESA JE OTIŠLA KOD DUŠANA DA PROVERI KOLIKO TETOVIRANJE BOLI: Nije joj bilo LAKO!

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.