SAJMON UGASIO X FAKTOR: Propala emisija koju je UŽIVO pratilo skoro 20 MILIONA ljudi!
Sajmon Kauel, Foto: printscreen

x faktor

SAJMON UGASIO X FAKTOR: Propala emisija koju je UŽIVO pratilo skoro 20 MILIONA ljudi!

Poslednja sezona iz 2018. godini imala je epizodu sa najnižom gledanošću ikad zabeleženom, od samo 3,7 miliona.

Objavljeno:

Nakon 17 godina i 15 sezona, završeno je snimanje emisije X Faktor, po zahtevu glavnog producenta Sajmona Kauela (61).

Kauel je odlučio da naglo prekine sva snimanja, a glavni razlozi i dalje nisu poznati - spekuliše se da je to marketinški potez ali izvori bliski Sajmonu sugerišu da postoje razlozi i da su male šanse da se snimanja nastave.

Sajmon Kauel
foto: Profimedia

Naime, poslednjih godina, gledanost je drastično opala sa neverivatnih 10 miliona, a pojedini takmičari su došli do ogromne slave i popularnosti, kojima je ovaj šou i celokupan tim bio inicijalna kapisla.

Govori se da audicije za 2022. nisu odložene, ali medijska kuća ITV nije optimistična za puštanje ovog formata u budućnosti. "Besmisleno je da se uloži desetine miliona funti u format koji u poslednje vreme niti je imao rejting, niti su skorašnji pobednici napravili velike pare, za razilku od prethodnih imena poput Leone Lewis i One Direction, koji su ostvarili ogromnu popularnost i profit", izjavio je izvor blizak Sajmonu.

Naime, šef ITV-a Kevin Ligo, izjavio je da nije siguran da li će se posle korone X Faktor uopšte vratiti na male ekrane, "u slučaju da se ipak to desi, format će se prilagoditi. Sajmon ima veću kontrolu od nas, u smislu kada i kako a mi smo samo deo toga."

Sajmon Kauel
foto: Profimedia

Još jedan izvor je rekao da je problem nizak rejting, i da preuređivanje studija i raznih noviteta nisu pomogli da šou napreduje. U tom smislu, pokretanje ovog projekta bi se smatralo velikim rizikom, a portparol ITV-a je rekao da u ovoj fazi trenutno nema planova za sledecu sezonu X Faktora.

Kako saznajemo, Sajmon ima nove planove za potpuno novi projekat "Walk The Line", što bi bila zamena za Iks Faktor koji se prikazivao u udarnom terminu subotom.

Ovaj biznismen je vlasnik i "Americas Got Talent" formata, kao i "Vegas Spin Off", a oba su locirana u SAD. U planu je povratak emisije "Britains Got Talent" za sezonu 2022, koja ubedljivo obara rekorde.

X Facktor je prvi put emitovan 2004. godine, a Steve Brookstein, sada 52, proglašen je prvim pobednikom.

Od tada su lansirani ljudi poput One Direction-a, Little Mik -a, JLS -a i Leone Lewis koji su osvajali top liste.

Poslednji pobednik emisije X Faktor bio je Dalton Harris 2018. godine. Njegov debitantski singl "The Power of Love", sa bivšim takmičarem James Arthur-om, debitovao je na 4. mestu.

U svom procvatu, finale X Faktor-a 010. godine, koje je pobedio Matt Cardle, uživo je pratilo vrtoglavih 17,2 miliona, a celokupna sezona 2010 imala je u proseku 14,13 miliona gledalaca po epizodi.

Poslednja sezona iz 2018. godini imala je epizodu sa najnižom gledanošću ikad zabeleženom, od samo 3,7 miliona.

Finale 2018. ispratilo je samosamo 5,3 miliona gledalaca.

Bonus video:

01:00

NOVINARKA ESPRESA JE OTIŠLA KOD DUŠANA DA PROVERI KOLIKO TETOVIRANJE BOLI: Nije joj bilo LAKO!

(Espreso/Mirror)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.