PREDSEDNIK TUNISA SMENIO DIREKTORA NACIONALNE TELEVIZIJE: Nakon poziva na zaštitu slobode govora!
Kais Said, Foto: Profimedia

SMENA

PREDSEDNIK TUNISA SMENIO DIREKTORA NACIONALNE TELEVIZIJE: Nakon poziva na zaštitu slobode govora!

Predsednik Said se u nedelju pozvao na hitna ovlašćenja da preuzme kontrolu nad vladom, smeni premijera i zamrzne parlament, a vojska je opkolila televizijsku stanicu, dok su njegovi suparnici ove poteze nazvali državnim udarom

Objavljeno:

Predsednik Tunisa Kais Said smenio je direktora nacionalne televizijske stanice Muhameda Al-Dahaš i imenovao privremenu zamenu, nakon poziva na zaštitu slobode govora, saopštio je njegov kabinet.

Said je smenio Dahaša nakon incidenta koji se dogodio u sredu popodne, kada su zvaničnici novinarskog sindikata i sindikata za ljudska prava rekli da im je zabranjen ulaz na televiziju, čak i ako su pozvani da se pojave u emisiji, prenosi Rojters.

Zamenica šefa sindikata novinara Amira Muhamed, saopštila je da joj je Dahaš rekao kako mu je komandant vojske naredio da ne pušta goste u zgradu televizije.

Kako se navodi, Dahaš i zvaničnik za ljudska prava Basem Trifi kasnije su uspeli da se pojave u emisiji, dok su Saidov savetnik i portparol vojske takođe intervjuisani u programu, gde su obojica negirali da je dato bilo kakvo naređenje da se gosti zaustave.

Predsednik Said se u nedelju pozvao na hitna ovlašćenja da preuzme kontrolu nad vladom, smeni premijera i zamrzne parlament, a vojska je opkolila televizijsku stanicu, dok su njegovi suparnici ove poteze nazvali državnim udarom.

Bonus video:

01:00

NOVINARKA ESPRESA JE OTIŠLA KOD DUŠANA DA PROVERI KOLIKO TETOVIRANJE BOLI: Nije joj bilo LAKO!

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.