NOVI DNEVNI REKORD KOVID INFEKCIJA U SIDNEJU: Produžene i povećane restrikcije!
Ilustracija, Foto: Ilustracija, EPA-EFE/JAMES ROSS

PANDEMIJA

NOVI DNEVNI REKORD KOVID INFEKCIJA U SIDNEJU: Produžene i povećane restrikcije!

Sidnej je u petoj sedmici produženog devetonedeljnog zatvaranja, koje bi trebalo da se završi 28. avgusta, ali širenje visoko prenosive varijante delta nastavlja da raste

Objavljeno:

U najvećem australijskom gradu Sidneju danas je registrovano 239 novih infekcija zaraznijeg delta soja koronavirusa, što je najveći dnevni porast od početka pandemije, pa su vlasti primorane da postojeće restrikcije povećaju i produže.

Sidnej, u kome živi petina od 25 miliona stanovnika Australije, bori se sa najgorom epidemijom ove godine, što je u sredu primoralo vlasti da produže restrikcije za još mesec dana i uvedu nove mere.

Više od dva miliona stanovnika u osam žarišta u Sidneju biće u obavezi da nose zaštitne maske i na otvorenom i moraju se kretati unutar pet kilometara od svojih domova, prenosi Rojters.

Sidnej je u petoj sedmici produženog devetonedeljnog zatvaranja, koje bi trebalo da se završi 28. avgusta, ali širenje visoko prenosive varijante delta nastavlja da raste.

"Potrebna je samo šačici ljudi, ili mali procenat, da učine pogrešnu stvar, i da izazovu nazadovanje svih nas, a nismo u situaciji da to možemo da dozvolimo" naglasila je premijerka Novog Južnog Velsa Gledis Beredžiklijan na konferenciji za novinare u Sidneju.

Većina novih lokalnih slučajeva u ovoj australijskoj državi otkrivena je u Sidneju, od kojih je najmanje 66 boravilo u zajednici dok je bilo zarazno, a vlasti su najavile da će se zaključavanje u gradu umanjivati kako broj novih infekcija bude opadao.

Do sada je u poslednjem talasu otkriveno više od 2.800 slučajeva, a 182 osobe su hospitalizovane. Zabeležena su i dva nova smrtna slučaja, čime je ukupan broj preminulih porastao na 13.

Sa samo oko 17 odsto ljudi starijih od 16 godina koji su potpuno vakcinisani u državi Novi Južni Vels, infekcije su u stalnom porastu uprkos svim merama koje se primenju od 26.juna.

Bonus video:

02:08

EPIDEMIOLOG: DELTA SOJ STIŽE U AVGUSTU

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.